fredag, februari 23, 2024

Fredag igen

 Den här veckan har gått ganska fort. Eller det känns så  i alla fall. Men det har varit mycket som hänt och fortfarande händer. Så det kanske är därför det känns som om tiden går fort. 

Förutom det vanliga med det nya MES-systemet som skall in som pilot så har jag ett halvroligt projekt gällande att ta fram och visa data från våran senaste produktionslina. Den har ju i sin PLC en OEE-mätning som sparas i en databas. Men det är bara det senaste dygnet som ligger kvar. Så första uppgiften var att se till att vi sparar undan dessa värden så att man kan gå tillbaka och kolla hur det gått inte bara igår utan längre tillbaka i tiden. Så då gjorde jag ett program som tar det senaste skiftet och lägger de värdena i en annan tabell. Så vi har en scheduled task som körs någon timma efter skiften och som gör detta jobbet.

Men när de väl visste att detta fanns i databasen så vill de ju såklart kunna se dessa värden inte bara som en massa fält i en databas (som jag ändå inte vill ge de access till:-)) utan kunna ha något program som visar all data på en mer lättförståeligt sätt. Så det håller jag på med nu. Och det är ju faktiskt ganska roligt att göra.

Annars är det snart helg och dvärgarna har då sportlov. Ina drar till norrland och Freddie blir kvar här. Själv ska jag fortsätta jobba. Och sportar bara när jag hinner. Eller orkar för den delen. Det har blivit långa dagar den här veckan då jag varit tvungen att flexa ut mitt på dagarna för alla saker som skall göras i det verkliga livet. Livet på andra sidan jobbets taggtrådar.

Nä, du får jag nog ta och jobba vidare för idag måste jag oxå flexa ut ett par timmar. Det är mycket nu, som Sauk sa i någon sketch på 90-talet....

Ha en fin fredag och en fantastisk helg!!

Inga kommentarer: