måndag, december 31, 2018

Happy New Year!

Vill bara kika in och säga TACK till Er som ibland är inne här och läser och kommenterar, det är väldigt uppskattat!

Och när jag ändå är här och skriver vill jag passa på att önska Er ett gott slut och ett


Gott Nytt År!


söndag, december 30, 2018

fredag, december 28, 2018

Middag

Ikväll lagade Ina all mat. Och Freddie skrev ner menyn. Gott var det verkligen!

Promenad

Det blev en promenad ner till Mälaren idag. Jag har haft huvudvärk sen igår eftermiddag så det var skönt, om än kallt, att ta en tur ut idag.

fredag, december 21, 2018

Sista arbetsdagen och julen står för dörren

Idag är det, förhoppningsvis, årets sista arbetsdag! Eller sista arbetsdagen på jobbet. Inatt sov jag rätt så bra så det var lite synd att man var tvungen att gå upp så tidigt. Det hade kunnat bli en sömn som till slut gjorde att man blev pigg. Men men, det får vi väl ta senare.

Jag skulle även vilja passa på att tacka Er alla som trots allt kommer hit och läser och kommenterar.

Och jag Önskar Er en riktigt God Jul!

torsdag, december 20, 2018

Tomtejoggen

Och här är gårdagens tomtejoggspass:

Näst sista dagen

Då är det bara en morgon kvar att gå upp för att jobba på. Så dagens jobbiga är över.

Igår var det tomtejogg. Ina som inte sprungit så mycket under hösten var lite orolig att hon inte skulle hinna med och orka passet men det gick alldeles utmärkt. Jag missade förra årets tomtejogg men kommer ihåg att för två år sen var det ett antal av barnen som inte klarade av att springa många meter innan det tog stopp. Igår var det inga problem alls för någon. Alla hängde med så det har ju hänt lite med barnen i alla fall. Eller har de som inte orkade slutat?

Hur som helst, Ha en fin torsdag!!

onsdag, december 19, 2018

04:37

Ja, idag stämplade jag in tidigt! Vaknade vid 2-tiden och kunde inte somna om. Strax efter 4 så tänkte jag att somnar jag om nu så kommer jag vara toktrött när klockan ringer. Så jag gick upp och kom hit tidigt. På ett vis var det rätt så bra för jag behövde uppdatera en Accessdatabas som har ett gäng användare mot sig. Och just Accessdatabaser går inte att uppdatera om någon använder den för tillfället. Så det blev ju lyckat att komma hit och fixa detta när ingen annan är här. Aktieägarna måste ju jubla!!!

Ikväll är det årets officiellt sista friidrottsträning för Inas grupp. Och idag kör vi tomtejogg. Dvs vi springer ute och har tomteluvor på oss. Det blir även lite styrkestopp och även någon varm dryck på vägen. Det blir nog rätt så trevligt!!

Ha en fin onsdag!!

tisdag, december 18, 2018

Denna veckan oxå....

Igår fick jag för mig att det var tisdag. Vilket det ju är idag. Med andra ord så blir det en lååång vecka igen.... Nåväl, det är bara fyra dagar kvar att arbeta detta år. Och fyra dagar ska man väl fixa?

Igår blev det löpbandslöpning medans Freddie hade gymnastik. Jag hade grym träningsvärk sedan söndagens pass så jag tänkte att jag skulle mjuka upp mig lite genom lätt löpning. Men jag kan säga att idag har jag inte det minsta mindre träningsvärk än vad jag hade igår.

Innan jag skaffade gymkort så trodde jag att det skulle vara enklare att springa på löpband på det viset att man har ju TV-apparater därinne som man skulle kunna titta på och kanske trolla bort några kilometer på det viset. Men TV-apparaterna sitter ju ganska högt och det är ju inte så skönt att springa med huvudet mer än rakt fram, alltså inte titta uppåt när man springer. Så sekundrarna man har tittat på TV är rätt så få. Däremot den där panelen framför som visar tid och sträcka, den har jag sett en hel del av.....

Ha en fin tisdag!

måndag, december 17, 2018

Helgen över igen....

Jaha, då är det ny vecka igen då. Märkligt att helgerna ska behöva gå så fort. Och hinner man göra något vettigt då, nja. Det känns som om man jäktar runt på dvärgarnas olika sysselsättningar. Fredagen började med friidrott. På lördagen var det först iväg med Ina på kören för att sen åka iväg med Freddie på gymnastik. Tillbaka till Ina och lite lurre innan hennes kör skulle ha två föreställningar. Men för mig blev det iväg till Bellevue för Freddies gymnastikuppvisning innan jag skjutsade hem henne och åkte ner på Växhuset och stod i dörren och tittade på de sista 20 minuterna av Inas körs uppträdande.

På söndagen sov jag till typ 9. Har inte hänt på flera år. Visserligen var jag vaken några timmar under natten men ändå. Dock så vaknade jag med grym huvudvärk, skumt. Jag hade tänkt springa en liten runda på förmiddagen men klockan blev nästan 11 innan jag kom iväg på någon löpning. Det blev några tunga 8 km men bättre än ingen. Tyvärr så blev inte huvudvärken bättre av det.

Efter lurren var det dags för friidrottsträning för Freddie. Det var sista träningen innan juluppehåll så det var en träning med bara stafetter innan det blev saft, pepparkakor och några skumtomtar.

Och nu sitter man här igen på jobbet fylld av förväntningar på den nya veckan!

Ha en fin vecka nu vänner!!

fredag, december 14, 2018

Finally

Äntligen är det fredag! Och återigen står man inför förhoppningen att man efter helgen ska vara utvilad. Det brukar gå lite sisådär med det. Men hoppet är ju som man brukar säga det sista som överger en.....

Imorgon har Ina kör hela dagen. Det skall vara någon form av konsert eller dylikt. Samtidigt så skall Freddie ha uppvisning i VGF-hallen. Så återigen så missar man den ena. Jag åker väl på gymnastiken så får fru Blogg ta kören.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!!

torsdag, december 13, 2018

Lucia

Idag var Freddie Lucia på skolan. Modigt att vara det och inför alla stora elever rabbla en dikt!

Lucia

Idag är det lucia. Så jag jobbar hemifrån fram tills Freddie skall vara lucia på skolan för årskurs 4-9. Jag missade ju fritids lucia igår men fick se Ina göra otroliga saker på gymnastiken.

Annars är det bara 7 arbetsdagar kvar innan man är ledig året ut. Det skall bli skönt. Förhoppningsvis känner man sig lite kryare och orkar dra igång träningen ordentligt.

Ha en fin dag!

onsdag, december 12, 2018

Fel dag

Vissa veckor är man helt fel i dagarna. Man tror det är onsdag men det är torsdag, kanon! Men ibland så tror man att det är torsdag och så är det bara onsdag, mindre bra. Det känns som om det blir en låååång vecka då... Denna vecka har jag känt fel men åt fel håll. Så det kommer bli en låååång vecka.

Ikväll är det luciatåg på fritids för Freddie och det är avslutning på gymnastiken för Ina. Svårt att vara på två ställen. Och igentligen skulle jag och Ina behöva vara i friidrottshallen dessutom då det är fotografering för den gruppen ikväll. Så ikväll blir det lucia för fru Blogg och jag åker och tittar på avslutningen för Ina.

Ha en fin dag!

tisdag, december 11, 2018

Mörker

Nu börjar det väl vara lite väl mörkt? Blir det ens ljust mitt på dagen? Man kanske skulle prova på det där med ljusterapi?

Igår somnade jag nog i rätt så bra tid. Men ändå är jag toktrött idag. Borde ju vara lite piggare kan jag tycka. Men det kanske har med mörkret att göra? Nåväl, bara att bjuda till och se glad ut....

Ha en fin tisdag!

måndag, december 10, 2018

Fryst

Imorse var det svårt att få upp bildörren. Det var blött igår och kallt inatt, ingen bra kombo. Men till slut kom jag in i bilen och efter lite jobbig isskrapning så sitter man här igen, förväntansfull inför en ny härlig arbetsvecka.

Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Julfest i fredags, friidrottstävlingar i lördags (Ina persa igen i kula, denna gången över 9 meter, 9,13 för att vara mer exakt). Söndagen gick åt till att byta däck på fru Bloggs cykel. Fixade även handbromsen och det "trasiga" baklyset (bytte batteri...). Stängde även igen efter vårens vattenutkastsbyte. Ja, jag vet, det borde inte behöva ta ett halvår innan man tar tag i saker och ting. Men ibland blir det så.....

Nu ser vi fram emot en ny vecka då jag inte riktigt vet hur jag skall få ihop tiden riktigt. Luciatåg ställer till saker och ting men samtidigt så är det ju kul för Freddie att få gå där verkar det som....

Ha en fin vecka!!

fredag, december 07, 2018

Freitag

Då är det redan fredag igen. Tycker nog att denna vecka har gått ganska så fort. Ikväll är det julfest men jag känner inte riktigt för den. Men nu har jag ju anmält mig och det är väl bara att knata dit en sväng.

Ha en fin helg!!

torsdag, december 06, 2018

Dante?

Hörde på radion i morse att någon skulle få 20 papp i skadestånd från Skattemyndigheten eftersom personen i fråga hade blivit död i skatteverkets register. Är det månne allas våran "vän" Dante som har varit ifarten?

Torsdag och helgen närmar sig...

Det blev ett inköp igår. Jag köpte ett träningskort på Bellevue. Och jag invigde det med 14 km löpning på bandet där. Några upptäckter:


  • Löpbandet kör bara i 60 min + "cool down"
  • Jag ser inte mycket på panelen när jag inte har glasögon, vilket gör att jag inte kan ställa in maskinen mer än med att starta och reglera hastigheten
  • Klockans hastighet och löpbandet håller inte riktigt samma hastighet. Eller det såg jättebra ut när jag höll 5:50-5:54 typ. Men när jag drog ner till 4:54 så visade klockan 5:16 typ


 

Annars är det väl inte så mycket att orda om!

Ha en fin dag!

onsdag, december 05, 2018

På stan

Idag är det IS/IT-dag på stan. Så idag blir det en promenad på morgonen. Det verkar ju vara uppehåll i alla fall.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jo, lite kanske, jag ska på företagets julfest på fredag. Det blir första julfesten på 4 år tror jag. På Olearys ska den vara. Om nu inte Dante stänger ner det innan fredagen.....

Ha en fin dag!!

tisdag, december 04, 2018

Tisdag

Imorse, när jag gick till bilen, kändes det riktigt skönt ute. Det kändes som ett perfekt löpväder. Man borde kanske ha tagit en sväng.... Men idag är jag "tvungen" att komma till jobbet tidigt då det är lite strul på en lina. Så vad gör man inte för aktieägarna? Precis, hit och ge järnet så att man kan dra igång "sedelpressarna" igen.

Igår hade jag grym träningsvärk efter söndagens löpning. Jag känner än idag att jag sprang i söndags. Men förhoppningen är att komma ut på ca 8 km lugn jogg i eftermiddag.

Ha en fin dag!

måndag, december 03, 2018

Ny månad, ny vecka, ny dag och nya möjligheter

Mycket nytt så här den första arbetsdagen i månaden, veckan. Bara en månad kvar av året och bara tre veckor kvar till julledigheten. Ser fram emot några dagar off.

Igår var jag ute och joggade för första gången på några veckor. Det blev ju bara 5 km under hela november. Men jag har redan nu slagit det och lufsade runt i 12 km igår. Det går tungt, det går långsamt, pulsen är liiite för hög för tempot. Men jag gjorde det i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag kan få hålla igång nu i sex månader fram till Stockholm marathon.

Ha en fin vecka nu vänner!!

lördag, december 01, 2018

På pallen

Kul för Ina att efter en tung höst utan träning kunna slå till med en andraplats och personligt rekord i kula.

fredag, november 30, 2018

Friday!

Ok, då är det fredag igen, helt ok!!

Vädret är lite som det är och är svårt att påverka. Bara gilla läget! Vi har kommit fram till novembers sista dag. Och jag inser att jag har gjort den sämsta löparmånaden på många år. 5 km har jag fått ihop!! Känns som om jag är nära maratonformen nu......

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 29, 2018

Fru Bloggs Indiska mat

Fru Blogg är grym på att göra denna Indiska maträtt! Lika god live dom i matlåda!!

Torsdag

Idag blir det en lite hattig dag. Jag ska med Ina till tandläkaren på förmiddagen vilket jag inte får glömma..... Sen har hon kör i eftermiddag. Jag är lite fundersam på om jag skall gå på en funktionärsutbildning i friidrottshallen ikväll. Känns dock lite stressigt.... Måste fixa iordning ett träningsprogram till morgondagens friidrott. Tresteg och spjut står på schemat. Ingen är min favvo precis men något skall jag väl hitta på.....

I övrigt så saknar jag lunchpintsen från Londonresan.

Ha en fin torsdag!!

onsdag, november 28, 2018

Saknar

Senaste Londonresan var en riktigt lyckad resa! Saknar den och längtar tillbaka!

Gymkort?

Jag har ett tag funderat på att skaffa gymkort på Bellevue. Det känns som om det skulle vara rätt så sjysst att kunna springa inne under de kalla mörka månaderna. Kunna träna medans dvärgarna har gymnastik. Sen skulle man ju kunna ta en längre tur på helgen utomhus i dagsljus. Tror det skulle kunna bli en bra kombo. Kanske till och med köra några styrkeövningar när man ändå är på plats....

Nåväl, jag ska inte uppta eran dyrbara tid med att svamla om min eventuella träning. Eller, det är ju det jag har gjort under lång tid. Men ändå. Men problemet är ju att jag vet inte annars vad jag skall skriva om. I mitt patetiska liv så händer det inte så mycket annat än jobb, träning, skjutsning, matlagning, tvättning och andra icke roliga saker.

Jaja, ha en fin dag!!

tisdag, november 27, 2018

Dienstag

Tisdag, veckans mest produktiva dag (fick jag höra på någon kurs för typ 20 år sedan). Men det kanske är så, vi säger att det är så... Synd då att man inte gör en full arbetsdag när man ändå är så produktiv. Det är ju pianolektion för Freddie idag så det blir att åka hem/iväg före klockan 14. Rätt skönt ändå att komma iväg :-)

Annars är det väl inte så mycket att orda om så här i kylan. För kallt är det nu. Ska det vara så här till slutet av mars nu? Det sägs ju att det är bra om det blir kallt innan det kommer snö för att minimera fästingarna till nästa sommar. Hoppas att det är så.

Nåväl, ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 26, 2018

Jaha

Då är det långa helgen över! Tänk vad snabbt ett par dagar kan gå. Sjukt snabbt faktiskt! Men men, bara att bjuda till och ge allt för aktieägarna nu i 40 friska timmar.
Det blev ju lite pingisspelande i lördags och det var ju lite roligt trots allt. Jag spelade ibland riktigt bra och ibland riktigt uselt. Men svårt att förvänta sig något annat. Lyckades i alla fall knipa några matcher. Och i dubbel var jag och Hinken i vanlig ordning stabila. Trots att vi kändes uträknade i bägge dubblarna så vann vi dessa. Kul!

Nu är det bara att se fram emot nästa helg då det är friidrottstävling hemma i hallen på lördagen. Så det betyder att även nästa helg kommer kännas som en endagars helg. Förhoppningsvis ser dvärgarna fram emot det mer än vad jag såg fram emot pingishelgen.

Ha en fin vecka nu vänner!

söndag, november 25, 2018

Stel

Jag trodde ju aldrig att man skulle bli så sliten av att bli 47 år. Ett dygn som 47-åring och jag kan knappt ta mig ur sängen idag.

För inte har det väl med att göra att jag hoppade in och spelade två lagmatcher pingis igår?

Sliten!

Ha en fin söndag!

fredag, november 23, 2018

Freitag

Alles gut? Själv är jag lite trött men det ska väl vara så framåt fredagen. Jag börjar längta lite till julhelgen. Börjar längta lite till att få sova lite. Längtar till att bara ta det lugnt. Längtar lite till att bara vara.

Någon som märkte att det var kallt imorrse? -6 gradet hade vi när jag åkte till jobbet. Men det är bara 4 månader tills det börjar bli vår igen, det blir kanon!!

Ha en trevlig helg!!!

torsdag, november 22, 2018

Börjar nästan bli en ovana...

Idag blev det cykeln igen till jobbet. Vad är det som händer? Nåväl, när man väl är på plats är det väl ok men det är inte skönt när man väl sitter där på hojen....

I eftermiddag blir det körövning för Ina och Pianospel för Freddie på Biblioteket. Det ska bli lite kul att se. Hon sa igår att hon var lite/mycket nervös. "Tänk om jag spelar fel? Och alla säger att jag är dålig!". Ja, tänk att det skall behöva vara så att man är rädd för att misslyckas. Precis som jag med andra ord. Vad det än gäller så har jag så onödigt höga krav från mig själv. Vissa perioder mer än andra. Önskar man kunde ta saker mer som det är bara. Vem bryr sig liksom?

Nåväl ny dag men många nya möjligheter!

Ha en trevlig dag!

onsdag, november 21, 2018

Fiaskonatt

Först var det mardröm och sen vaknar man vid 03:20 och somnar inte om förrens klock 04:57. 05:23 ringer klockan men vem bryr sig? Efter ett tag kommer jag på att Freddie ska åka skridskor idag. Perfekt! En anledning att inte kliva upp så tidigt och sen skjutsa henne till fritids så hon slipper släpa allt. Baksidan av det är ju att man kommer sent till jobbet och inte har en chans att få ihop full dag, men vem bryr sig?

Började få huvudvärk igår kväll. Den håller i sig idag men halsen gör sig påminnd. Inte kul men bara hoppas att det går över snart!

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 20, 2018

Mörkt, kallt, november helt enkelt

Startade dagen med att skrapa bilrutorna. Inte det roligaste man kan göra. Men alternativet är ju att cykla..... och det är ju inte heller särskilt roligt i kylan.

Jag börjar nästan se fram emot julen. Eller i alla fall alla de röda dagarna det medför. Ser fram emot en jul med lugn och ro. Inget "tvång" att åka ner och spela pingis bara för att det i januari brukar vara både sammandrag och VSM. Visst, kanske åker man ner och kör ett pass (inte så troligt). Men då är det för att man vill spela eller är sugen på att spela lite pingis. På tal om pingis så är det ju sammandrag i helgen. Eller på lördag rättare sagt. Det blev nog bara ett pass innan detta sammandrag. Jag har inte orken eller tiden att köra något mer pass. Det får bli vad det blir. Idel förluster? Vem bryr sig? Kan inte mer än göra mitt bästa....

Ha en fin tisdag!!

måndag, november 19, 2018

Då sitter man här igen...

Äntligen har man dragit igång en ny arbetsvecka! Skönt att veta att man har 40 friska timmar att njuta av här på jobbet! 40 timmar till förfogande för aktieägarnas väl!

Helgen gick i vanlig ordning alldeles för snabbt. Lördag förmiddag i VGF-hallen och söndag förmiddag likaså. Freddie tävlade ju igår till slut.... När hon höll på med uppvärminingen så såg jag att någonting inte var som det brukar. Så jag skickade fru Blogg att prata med henne. Och med gråten i halsen så sa hon att hon inte ville tävla längre. Det var ju så mycket folk där... Men rätt som det var så stack hon i alla fall iväg och körde. Och efteråt var hon mer än glad. Så det var ju skönt att hon var med och jag hoppas att hon kan komma ihåg känslan hon hade när det var klart. För då strålade hon likt en sol!

Ha en fin vecka!!

fredag, november 16, 2018

Freitag

Äntligen fredag! Underbart med helg och lugn och ro..... Eller full fart i vanlig ordning! Dock så blir det ingen friidrottsträning för mig i eftermiddag. Ikväll är det segermiddag för Asfaltsnötarnas LK! Vi vann ju den interna tävlingen här på jobbet i Global Helth Challange. Stegtävlingen som varade i 100 dagar i somras. Och det lag som vann skulle få en middag som pris. Och ikväll är det dags för den, det är vi värda!!

Imorgon är det träning för Freddie i VGF-hallen, samtidigt skall vi föräldrar plocka iordning i hallen inför söndagens tävling. Det är tydligen även öppet hur på Fryx imorgon så vi måste tydligen även dit en sväng med Freddie för att se om hon vill söka dit till fyran.

Imorgon börjar även mitt träningsprogram inför Stockholm Maraton. Så 8 extremt lugna kilometer skall genomlidas! Sen är tanken att jag följer detta program som innehåller 3 pass i veckan. Att jag bara la det på 3 dagar beror på att jag hoppas att det skall gå att följa då. Och om man vill så kan man ju själv köra några extrapass.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, november 15, 2018

Det jämnar ut sig...

Idag var jag iväg till tandläkaren på morgonen. Rotfyllning av tre kanaler mm. Så det betyder ju att man fyller ett hål men gräver ett djupare på annat ställe, i plånboken.... 2550:- fick jag betala idag. Det betyder att det blivit ca 6000:- totalt på detta ärende..... Som tur är så får man tillbaka 50% från ASB.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, eller, jag blev ju tvungen att cykla idag oxå. Först och lämna Freddie, sen till tandläkaren, sen hem och till jobbet. Börjar nästan känna mig som en frisksportare..... :-)

Ha en fin dag!

onsdag, november 14, 2018

Trodde jag blivit tokig..

Igår var jag och fru Blogg och handlade medans Freddie var på scouterna. Och det var ju bra!

Idag tänkte jag laga lite mat innan gymnastiken. Så på med vattnet till pastan och sen fram med köttfärsen. Men vart tusan är köttfärsen? Köpte vi inte det igår ändå? Nåväl vi köpte ju Choritzo så kan ju steka upp lite av det i bitar. Men vart tusan är Choritzon? Jag vet ju att vi köpte hem det. Och falukorven vi köpte? Borta! Är jag helt väck? Köpte vi aldrig dessa varor?

Sen säger Ina på skoj, jag såg de ute i hallen. Haha, kul, jättekul! Säger jag. Går sen ut i hallen och där ligger en kasse kvar. Med köttfärs, korv och Choritzo....

Bra jobbat..... Suck....

Trött

Jag fattar inte varför jag känner mig så trött hela tiden. Tycker ändå att jag sover skapligt på nätterna men ändå helt slut. Det är väl bara att inse att man inte är någon junior längre....

Igår var det pingisträning men det fanns inte en möjlighet att jag skulle orka spela någon pingis så det var bara att lägga ner den tanken. Får se om jag kommer få till något mer pingispass innan sammandraget. Känns lite som om det kvittar just nu....

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 13, 2018

Mörkt

Det går verkligen mot mörkare tider. Det är ju mörkt redan före 16 numera. Och värre kommer det väl bli.....

Det är inte så mycket övrigt att orda om denna mörka morgon. Piano idag så tidig hemgång och minusflex... Men ändå skönt att komma iväg härifrån i tid ibland...

Ikväll skulle det kunna bli pingisträning. Men när den startar klockan 20:00 så är jag mer än trött så jag skulle inte sätta pengar på att jag åker dit ikväll.

Ha en fin tisdag!

måndag, november 12, 2018

Allt som vanligt igen...

Jaha, då börjar vi om med måndag och en full vecka. Hur ska man klara det? Är ju rätt så lagom att jobba 2-3 dagar i veckan och vara ledig resten....

Jag var och tränade pingis i lördags morse. Och att säga att jag var rostig var väl en underdrift.... Jag var rent usel! Vad har jag gett mig in på? Jaja, det är väl bara att genomlida och sen lägga tillbaka spaden på hyllan igen. Det var i och för sig en bra sak med att träna pingis. Och det var att man fick använda muskelgrupper som man inte använder när man springer. Så pingisen är nog ett ganska bra komplement till löpningen. Särskilt eftersom att jag är så dålig på att köra någon annan träning så som styrka och så.

Igår hade vi stavhopp på Freddies friidrott. Så idag är jag lite sliten i ryggen oxå. I 60 min stod jag och svingade barn med hjälp av staven från en högplint ner i mattan. Det är inte helt enkelt.

Ha en fin vecka!!

fredag, november 09, 2018

Veckans sista

Skönt att det redan är fredag. Synd att det bara är två lediga dagar tills nästa vecka. Det blir ingen friidrott för Ina idag. Hon har fortfarande ont och eftersom det bland annat är höjdhopp idag så passar det inte så bra att köra. Kanske går vi ut och joggar någon kilometer. Men det är högst osäkert det med.

Imorgon blir det lite pingisträning för första gången sedan augusti då jag körde ett pass. Det är ju bara två veckor kvar till sammandraget jag lovade att vara med på.

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 08, 2018

På jobbet igen....

Jaha, då var den underbara resan till London över. Och oj vilken resa det blev!! Jag är helnöjd. Ett gott tecken på att det var en bra resa är väl att tiden gick otroligt snabbt. Ett annat är väl att vågen visade nästan 3 kg mer än i fredags :-)

Men nu är vi tillbaka i verkligheten! Jobb och annat elände. Ska på utvecklingssamtal idag för en av pensionsförsäkringarna. Idag är det Inas tur. Så det ska bli spännande att höra hur det går igentligen....

Skönt att det bara är en tvådagars arbetsvecka i alla fall. Snart fredag!!

Ha en fin torsdag!!

tisdag, november 06, 2018

Sista dagen i London

Började med en promenad in till stan. En snabb lurre på BK innan färden till Sky Garden. Där åkte man upp till våning 35. Skaplig utsikt därifrån. Sen tuben till Churchill Arms.

Avslutade dagen med lasagne på Bella och lite fotboll på The Phoenix.

fredag, november 02, 2018

London Pride

På Svanen!

Gott om plats!

Nu mot London!

Resdag

Idag drar vi, idag är det dags, idag är det resdag! Så jag har inte så mycket mer att skriva om än just det.

Ska passa på att ta en promenad med lill-Jenna oxå. Det känns som en bra start på dagen innan man går hem och börjar packa. Och fundera på vad det är man har glömt osv.....

Här är i alla fall den senaste väderleksprognosen:

torsdag, november 01, 2018

Dan före dan....

Nu är det grymt nära! Imorgon drar vi! Och som det ser ut just nu med prognosen för vädret så känns det lovande!! Bara hoppas att det håller i sig och att vi framförallt slipper regn i samband med fotbollsmatcher. Jag har faktiskt tagit ledigt idag oxå. Jag har kännt mig så stressad och inte på topp den sista tiden så jag tänkte att en dag utan jobb skulle vara bra för mig. Så nu ska jag bara göra några saker på jobbet hemifrån sen så.....

Kanske kan det bli lite handboll ikväll. Vi får se hur det känns och om Ina är intresserad av att gå.

Dagens prognos:

onsdag, oktober 31, 2018

Mittvecka

Jag körde en sväng på mammas löpband igår. Hade tänkt springa 12 km i 5 minuterstempo. Men det var helt omöjligt. Jag började så men drog hela tiden ner på tempot. Efter 8 km var jag tvungen att sluta. Jag var helt slut efteråt. Och i vanliga fall brukar jag bli hungrig och äta allt jag kommer över. Men igår hade jag ingen som helst hunger. Imorse när jag vaknade hade jag ingen som helst hunger. Men åt lite gröt ändå bara för att man måste äta frulle typ... Jag känner mig nästan andfått bara av att gå lite idag. Och det är nästan jobbigt att bara andas. Skumt!

På fredag åker vi till London och här kommer dagens väderprognos:

tisdag, oktober 30, 2018

Tisdag

Skitväder idag, tur man jobbar hemifrån. Då slipper man ju till och med att gå ut till bilen i regnet!

Det passar rätt så bra att jobba hemifrån idag oxå för vissa prylar man håller på med behöver man lugn och ro för att kunna lösa. Och i ett kontorslandskap på jobbet är det sällan att man sitter helt ostört. Även om det inte är mig de pratar med så kan de pratas i telefon eller att folk kommer springandes mm.

Annars så är det en dag närmre London så här kommer dagens väderleksprognos:



Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 29, 2018

Ny vecka, nya omöjligheter!!

Helgen var nog kortare än vanligt. Ändå gick jag hem tidigare i fredags för lite buskklippning och krattning. Men både lördag och söndag bara försvann. Hann i alla fall skifta däcken vilket var bra. Jag hade som mål att hinna göra det innan vi åker till London på fredag. Så det är skönt att det är gjort redan nu!!

På tal om London så är det ju så här års lite lurigt att veta vad man skall ha för kläder på sig när man åker dit. Kommer det vara varmt/kallt, blött/torrt eller vad? Ok för Coachen är det väl inte så svårt, det är väl kortbyxor som gäller. Men jag som är jäkligt frusen av mig måste tänka till. Kallt och blött på en kvällsmatch kan ju få vem som helst att frysa till is. Så jag kör en dagens Londonprogrnos här på bloggen:


Ha en fin måndag och en fin vecka!!

fredag, oktober 26, 2018

Fredag!

Så där ja, då är vi framme vid fredagen igen. Den sista fredagen innan nästa fredag då vi åker till London!

Idag är det ingen friidrott för mig men istället skall jag jobba i samfälligheten med lite häckklippning och lövkrattning. Vi har städdag imorgon men eftersom Freddie har gymnastiktävling då så får man dra sitt strå till stacken idag istället.

Ska bli skönt med helg i alla fall. Även om helgen i vanlig ordning är fulltecknad. Men man slipper i alla fall vara här några dagar. Och det är ju skönt.

Jag har inte så mycket mer att orda om!

Ha en fin helg!!

torsdag, oktober 25, 2018

14 km

Det blev en sväng på cykelbanorna igår. Tror att jag måste varit ganska nära Coachens hus dessutom. För igår var jag lite vågad och svängde av in mot Önsta Gryta. Och det enda jag tänker på då är, "spring inte vilse nu". För på Gryta är det lätt att tappa bort sig. Jag had en tanke att jag skulle in på Gryta och sen via skogen över till Rönnby. Och tro't eller ej men jag lyckades klockrent. Så jag kom fram någonstans på Rönnby och sprang cykelbanan ända längs ut och sen runt tillbaka mot välkända områden igen. Blev stoppad av en tant i bil som frågade efter Löpargatan, men bara för att jag är löpare så har jag ingen koll på det...

Ha en fin torsdag!

onsdag, oktober 24, 2018

Visst är det kallt?

Jag tycker att de sista dagarna har varit riktigt kalla. Inte alls skönt att gå ut. Men det gäller väl att vänja sig för det lär ju knappast bli varmare förrens i vår. Det är väl så att man måste leta på vantar och mössor och vinterjackor mm för att klara av vara ute nu.

Annars är det bara en vecka kvar av oktober. Det är glest mellan löprundorna. Har ett minimimål att springa minst två gånger i veckan. Inser nu att det inte lirar så bra med mitt längdminimimål som är 4 mil i veckan. Det skulle ju betyda att jag måste köra en halvmara varje gång jag går ut och springer..... Ett av målen måste ändras..... Men vilket? Det lär jag ju klura på. Eller så kör jag bara på helt enkelt och njuter av de pass som blir av... Det är ju trots allt inte imorgon som jag skall springa marathon...

Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 23, 2018

Dienstag

Då kör vi tisdag idag då. Regnet öser ner. Det börjar bli kallt. Det är mer tid i mörker. Men vad gör väl det? Nästa vecka åker jag till London!! Vet inte om jag nämnt det förut.... :-)

Igår vann Arsenal igen. Och visst gjorde dom återigen några fantastiskt fina mål! Man började nästan minnas de gamla goda tiderna när vi vann ligan och gick obesegrade genom ligan. Men nu hoppas jag verkligen att de inte själva tycker de är så himla bra. För tittar man på matchen så finns det flera tillfällen där Leicester kunnat göra mål och strax innan vi gjorde 2-1 hade Leicester en nick i ribban. Men kul att vinna i alla fall.... Vi får väl se när vi möter Liverpool om det fortfarande är lika roligt...

Ha en fin tisdag!!

måndag, oktober 22, 2018

Det är måndag morgon

Japp, det är en ny vecka med helt nya möjligheter. Dessutom kan man nu säga att man ska åka till London nästa vecka. Visserligen i slutet av nästa vecka men ändå :-)

Ikväll spelar Arsenal match. Jag gillar inte måndagsmatcher för det blir så sent innan man kan knoppa in för natten om man tänker sig att man skall se hela matchen. Och det är ju klart, ligger vi under med 3-0 i paus så kan man väl lika gärna gå och lägga sig....

Jag var ut på en liten sväng igår. Jag var lite tveksam innan om jag skulle ut eller ej. Hade huvudvärk men tänkte att det kanske skulle bli bättre med lite frisk luft. Det blev det inte. Kände mig tung på passet även fast jag sprang i snigelfart så var det jobbigt. Skulle ju till friidrottsträning på eftermiddagen så jag tog en tupplur efter lurren. Det var rätt så skönt. Men jag var lite fundersam på hur det skulle påverka min nattsömn, men det gick bra att sova inatt. Även om det känns som om jag skulle behöva sova än mer. Är ruggigt trött och har lätt halsont. Kanske är det så att jag inte borde sprungit igår men nu är det ju gjort så.....

Joyeux anniversaire Arsène!

Happy birthday boss! Have a good one! Once a Gooner always a Gooner!

fredag, oktober 19, 2018

Fredag *klapp klapp klapp*

Då är vi framme vid fredagen igen. Även denna vecka sprang på rätt fort. Och kallt blev det inatt. Kanske är det så att min tanke igår om att byta däcken i helgen inte är så tokig ändå....

Idag är det bara 2 veckor kvar tills vi åker till London. Jag tycker det var nyss jag skrev att det var 6 veckor kvar.

I helgen blir det väl som vanligt, friidrott, löpning och friidrott. Och eventuellt då lite däckbyte.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 18, 2018

Bra pass

Igår var jag ut och sprang en sväng. Jag visste inte innan hur tempot skulle vara. Jag visste att jag ville få mer än bara milen, kanske runt 12 km. Så jag drog igång och första kilometern gick på 5 min prick. Och jag tyckte då att det inte var så ansträngande tempo. Så jag började fundera på om jag skulle försöka ta 12 km på en timme, dvs snitta 5 min/km. Kilometrarna rullade på och jag höll ett högre tempo än 5 i snitt. Första sex gick på 28:32 min, dvs jag hade nästan 90 sekunder till godo på 5 min/km tiden jag tänkt. Jag räknade snabbt ut att jag kan hålla ett snitt på 5:15 och ändå nå under timmen. Jag körde de resterande kilometrarna alla under 5 min så jag klarade mitt mål på timmen på 12 km.

Annars är det torsdag, jag ska planera friidrottsträningen tills imorgon. Vi skall köra stafettväxlingar och tresteg. Lite styrka efter det och avslutar kanske med en stafett av något slag. Vi verkar bli väldigt få ledare imorgon, typiskt, men det skall väl gå bra ändå.

När är det dags att byta däck? Kanske ska man passa på att göra det nu medans det fortfarande är rätt skönt i luften? Det är ju inte kul att göra det i samband med första snön....

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 17, 2018

Mittvecka

Vad mer att säga än så? Vet inte varför jag är så trött för tillfället? Jag somnade igår i god tid. Och jag tycker nog att jag sov bra hela natten. Men ändå så är det så att jag är trött när klockan ringer. 2 veckor och 2 dagar kvar tills vi åker till London. Jag har hittat ett annat 10k lopp på lördagen ute vid London Stadium. Start 09:30 och uthämtning av nummerlapp från 8 eller 8:30, kommer inte ihåg. Tror ändå ingen av mina "kamrater" kommer ha lust med denna roliga aktivitet :-)

Lottningen av rumsnummer har ägt rum under kontrollerade former. Lottningen kan ses här:


Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 16, 2018

Trött!!

Jag vaknade kl 01:30 inatt. Kunde inte somna om. Tänkte att om jag inte somnar om snart så kan jag nog gå upp och gå ut och springa strax före 5. 04:35 kollar jag på klockan och tänker, nu kan jag lika gärna gå upp och klä på mig. Sträcker på mig i sängen och somnar om.... Kl 05:00 ringer klockan, stänger den och somnar om. Fru Bloggs klocka ringer 05:30, jag somnar om, den ringer 05:40, jag somnar om, den ringer 05:50, jag somnar om, den ringer 06:00 och jag tänker nu jäklar måste jag gå upp. Så det gör jag och nu sitter jag här, utan att ha sprungit.

Annars är det piano i eftermiddag för Freddie så det blir en kort dag idag. Mina flextimmar börjar ta slut.... Men vad gör det? Bara att bjuda till och se glad ut!!!

Ha en fin dag!!

måndag, oktober 15, 2018

Ny vecka, nya utmaningar

Ina trampade snett på friidrotten i fredags. Gjorde illa samma fot som i våras. Nu har hon ont. Säger att det är värre idag. Jag får väl försöka få tag i en läkartid. Vi får väl se vilket år det finns en tid.....

Annars är det måndag och en ny vecka med utmaningar, ångest och förhoppningsvis lite roligheter oxå. Man måste väl få hoppas i alla fall.... Fick ett meddelande imorse med en fråga om att kunna vara med på nästa sammandrag. En spelare bortrest.... Och på fyra man är det ju svårt när en försvinner.... Men jag har ju svårt att säga nej så det blir väl till att fira min födelsedag i en pingishall....

Ha en fin vecka!!

söndag, oktober 14, 2018

Idag blev det ett långpass på 25 km. Jag hade som mål att hålla mig runt 6 min/km eller strax därunder. Och med ett snitt på 5:49 min/km så lyckades man väl rätt så ok. Det blev dock rätt slitit på slutet, eller de sista 8 kilometerna. Körde ju 24,5 km förra helgen med en snabbare snitt-tid. Så lite förvånad över att det kändes så jobbigt idag. Kanske var det så att sällskap förra veckan i 11 km gjorde det lättare. Kanske var allmäntillståndet något bättre för en vecka sen? Vad vet jag? Inte mycket......

fredag, oktober 12, 2018

Fredag igen

Jaha, då var det fredag igen. Veckorna rullar på rätt fort nu. Och i helgen är det fullt upp! Förutom de vanlig friidrottspassen (fre o sön) så är det VF-cupen imorgon. Och både Inas och Freddies trängsgrupper är ansvariga för tävlingarna denna helg. Så både jag och fru Blogg får bjuda till och vara medhjälpare imorgon. Sen hoppas jag verkligen att jag får till veckans långpass, gärna redan på lördageftermiddag. Minst två mil förhoppningsvis 2,5 mil.

Jag passade på att beställa nya läsglasögon att ha privat när jag var och fixade terminalglasögon. Och nu finns de för avhämtning. Ska bli spännande att se om det blir lite lättare att läsa sen.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 11, 2018

Ovanlig morgon

Idag skulle jag lämna Freddie på fritids. Så därför tänkte jag att jag skulle passa på att springa på morgonen. Och det såg bra ut, jag vaknade långt innan klockan och tänkte att idag kommer jag nog iväg i bra tid för en löprunda. Men som vanligt så somnade jag om strax innan klockan ringde. Och när klockan ringde så ville jag inte ut och springa. Det tog säkert 25 minuter innan jag till slut sa till mig själv, "om du inte klarar av att gå ut och köra en liten runda på morgonen, hur ska du då någonsin klara av ett marathon?". Så då gick jag upp, käka en banan och bytte om. Sen var det bara ut och njuta i 9 km.

Ha en fin dag vänner!

onsdag, oktober 10, 2018

Käftis idag

Idag på förmiddagen skall jag till tandläkaren. Så jag tar och jobbar hemifrån fram tills dess. Idag ser jag verkligen inte fram mot tandläkaren. Om det blir som det är tänkt så blir det dyrt. Och blir det inte som det är tänkt så har inte tanden läkt som den skall.

Igår var jag ut och sprang en sväng. Det blev en mil i upprört tempo. Precis innan jag skulle iväg så ser jag hur 4 tjejer börjar klättra på vårat staket för att kunna komma in och palla äpplen. Jag knackar på fönstret och någon av dem blir lite rädd och tar några kliv bort. Sen ser jag en annan tjej som tänker börja klättra och jag ber Ina knacka på fönstret samtidigt som jag springer ut för att snacka med dom. Det sticker iväg och jag ropar "hallå där". De stannar, helt otippat på cykelvägen. Så jag går fram och säger "hej".
Då säger en av dom, "kan jag få ett äpple".
"Nä", svarar jag. "Dom vill vi äta själva" fortsatte jag.

Någon av dom, som verkar lite tuffare än de andra svär något på något språk som vi inte lärde oss i skolan när jag var liten. Till saken hör att utanför staketet, där de klättrar upp, står det en fläderblomsbuske med halvkraftiga grenar. Denna buske har det gått av en stor gren.

Så jag säger, "ni borde faktiskt betala för ni har ju haft sönder buskarna oxå".
Då svarar den lite tuffare tjejen, "Jag får väl komma hit med pappa".
"Ja, gör det" säger jag. Och frågar vidare om de inte kan skilja på mitt och ditt? "Va?", svarar tuffingen.
"Ja, du ser väl att det är inhängtat, det är våran tomt". "Kan ni inte skilja på mitt och ditt?" frågar jag igen.
Då vaknar tjejen med en svart Ku-Klux-Klan mask för ansiktet till och svarar, "Nä". Och den tuffa tjejen fortsätter ropa ord på utrikiska. Det är ju bara att ge upp, "Pajasar" säger jag och går hem igen.

Vad är det för fel på dagens ungdom? Visserligen har det väl pallats äpplen i all tid. Något jag i och för sig inte gjorde då mamma och pappa sa att man inte skulle göra så. Men att man börjar kättra upp för staket och kliva sönder buskar och stuprör känns lite väl långt att gå. Varför går dom inte bara in på ICA och tar ett äpple. Det borde väl oxå vara både mitt och ditt......

Gårdagens runda:

tisdag, oktober 09, 2018

Tisdag

Idag skulle jag ha gått till tandläkaren och spenderat en enorm summa pengar. Men eftersom jag är ekonomisk så väntar jag tills imorgon istället..... Eller om sanningen skall fram så ringde tandläkaren och flyttade tiden....

Idag blir det en kort dag på jobbet. Jag ska med Freddie på pianolektion. Även om det är svårt att få ihop arbetstiden med dessa korta dagar så är det rätt skönt att komma ifrån jobbet i tid...

Btw så är det bara 24 dagar kvar till London!

Ha en fin tisdag!!

måndag, oktober 08, 2018

Måndag morgon!

Så där jag, då har vi inlett en ny vecka igen. Förhoppningsvis en bra veckan, men det vet man ju aldrig. Jag tycker dock att helgen var bra. Ett långpass i lördags, delvis med sällskap. Och lite trädgårdsarbete hos mamma igår. Vädret var bra hela helgen så det var skönt att vara utomhus så pass mycket som jag ändå var. Vi hade ju friidrottsträning på Rocklunda igår då hallen var uppbokad av stenmässa.

Nedräkningen mot London fortsätter. Det är mindre än 4 veckor kvar, typ 25 dagar. 25 dagar går väl fort? Fick höra om ett ställe i London, Sky garden, en trädgård högt beläget i något höghus. Kanske kan vara något. Tror dock att mina resekamrater är mindre sugna på det än vad jag är. Men det skulle ju kunna vara en tisdagsaktivitet.... Ha nu en riktgit trevlig vecka!!



fredag, oktober 05, 2018

Grattis Bror!

Idag har Bror namnsdag så grattis till alla Brorsor!!

Freitag!

Äntligen fredag!! Det känns ju inte helt fel. Visserligen är det snart måndag igen men ändå......

Idag är det dessutom bara 4 veckor kvar tills vi åker ner till London igen. Planen börjar falla på plats! Jag och Coach ser ut att, med lite tur, få se två Arsenalmatcher. Arsenal-Liverpool är klar. Bara söndagsmatchen som är lite osäker. Beror väl en hel del på hur det blir med vädret... Måndagen spenderar vi med John Fuller's och på hans bryggeri. Efterföljt av en solig promenad längs med Thamesen. Är väl bara tisdagen kvar att styra upp. Och vi bör ha några/något att göra annars riskerar den att bli en enda lång väntan på hemfärd. Har någon varit upp i The Shard? Den tokhöga skyskprapan med den enorma utsikten. Jag funderar på om detta kan vara något att se.

Annars blir helgen som vanligt, friidrott ikväll, ett långpass för mig imorgon. Freddie gympar imorgon. Och på söndag är det friidrott (i Rocklundaskogen) för Freddie och gynmnastik för Ina. Ina berättade för övrigt att hon gjort en dubbel framåtvolt i onsdags. Sjukt, jag som inte ens har klarat av att göra en kullerbytta.

Ha en trevlig helg!

torsdag, oktober 04, 2018

Nya brillor

Igår var jag och hämtade mina nya terminalglasögon. Dessa nya är dock inte bara vanliga. De är progressiva. Vi får väl se om det kommer att funka. Känns lite konstigt så här i börjar in alla fall. Jag passade på att beställa ett par läsglasögon privat oxå. Men det fick bli helt vanliga läsisar. Skiljer typ 8000:- och det är ju en hel del.

Annars var det kallt imorse. Fick till och med skrapa rutorna på bilen, ingen hit! Man får väl leta fram handskarna oxå ifall man skall stå och skrapa varje morgon. Gillar inte hösten och vintern......

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 03, 2018

Dienstag

Det var väl ingen höjdarnatt. Sov dåligt när jag väl sov vill säga. Men i vanlig ordning så lyckades man somna bara en liten stund innan klockan ringde. Man hinner tänka tanken, "ska jag gå upp på en gång?". Och så blundar man och väcks av att klockan ringer. Idag fanns det inte någon möjlighet att gå upp när klockan ringde.

Igår blev det en sväng ut i regnet. Det var inte så tokigt att springa i regnet. Det svåra var att komma ut. Men sen så...

Ha en fin dag!

tisdag, oktober 02, 2018

Skrapa rutan

Imorse fick jag skrapa rutan för första gången i höst. Inget bra tecken. Det betyder att det håller på att bli kallare. Men det är väl oundvikligt? Bara inse att hösten/vintern närmar sig med stormsteg.

Jag väntar på nya glasögon till jobbet. Ska bli intressant och se om man kommer se bättre, ha mindre skallevärk och vara gladare sen. Man kan ju alltid hoppas! Sen får man ju fundera på hur man skall göra privat, om man skall skaffa sig glasögon. Eller kan man kanske skaffa ett par bättre läsglasögon? Nåväl, vi får väl se (haha)....

Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 01, 2018

Snabb helg....

Jaha, då var helgen över.... igen.... Varför kan man inte bara införa 3 dagars helg? Nu slutade jag i och för sig tidigare i fredags i och med att jag skulle med Ina till tandläkaren. Men efter det stack vi och käkade innan vi handlade och åkte hem. Kanon, några timmar kvar tills jag ska hämta Freddie. Ut och springa? Ja, det är väl en bra idé? Måste bara lägga mig fem minuter och vila lite. 1,5 timme senare vaknar jag och inser att det är dags att hämta Freddie, lämna Freddie hos farmor, åka med Ina på friidrott. Hem, laga mat, sova!! Det var den halva lediga dagen....

I lördags kom jag dock ut på en runda. Blev tom en dryga halvmaran. Och det gick alldeles för fort mot vad jag tänkt. "Halvmaran" gick på strax under 1:48 så med tanke på den dåliga träningen i september och att det inte skulle gå fort så får man väl vara nöjd.



Ha en fin vecka!!

fredag, september 28, 2018

Jag vek ner mig....

Det blev inge löpning i mörkret igår. Det finns gränser även för mig. Det kändes som ett riktigt beslut när jag hörde regnet smattra ner på altantaket igår. Jag kan gå ut och springa i mörker en annan gång när det inte ösregnar.

Idag är det i alla fall fredag. Ina skall till tandläkaren och jag har fått äran att få följa med. Inte helt fel. Sticker från jobbet 10:20 och kommer inte tillbaka förrens på måndag. Det låter väl som en plan?

I eftermiddag blir det friidrottsträning precis som på söndag. I övrigt är det väl förhoppningsvis lite löpning och mekande med bilar......

Ha en trevlig helg!!

torsdag, september 27, 2018

En del har tur...

Igår var det sista ABB-joggen för detta år. Och i och med det så var det även utlottning av presentkort på närvarolapparna. Efter vårterminen vann Freddie 250:- på Intersport. I gårdagens dragning så vann hon 500:- på Intersport. Snacka om att ha tur. Själv har jag knappt missat en gång de senaste 3 åren men aldrig vunnit någonting (mer än bättre hälsa då såklart...). Kul för Freddie ändå!!

Ikväll är det Nightrun mellan Surahammar och Skultuna. Jag anmälde mig för länge sen. Men jag ser idag att det skall bli väldigt mycket regn ikväll så det lutar stort åt att jag hoppar över detta lopp.

Ha en fin dag!

onsdag, september 26, 2018

Bättre sömn inatt

Det var visserligen en bra mycket bättre natt inatt. Men jag skulle inte ha ställt klockan. Idag skulle man ha fått sova så länge man kunnat. Men mitt i veckan så får man inte göra det.

Jag invigde vår nya pannlampa igår. Så jag körde några varv i motionsspåret i närheten av där vi bor. Eftersom spåret saknar lampor så blev det ju ett bra test. Det kändes helt ok att ha lampan på huvudet. Och lampan lyste upp bra i skogen. Dock så är man lite ovan med ljuset som blir. Det är lite besvärligt att synfältet nertill får en så stark "kant". Om jag skall göra ett försök att beskriva det så tänk er att ni har ett par glasögon på er. Under glasögonens nedre kant så är det bara svart/mörkt. Så känns det att springa med pannlampa tycker jag.

Ha en fin onsdag!

tisdag, september 25, 2018

Kan ha varit den sämsta natten någonsin...

Ja, vad ska man säga, svårt att sova? Eller jag somnade och sov ett par timmar riktigt bra. Sen var jag dock vaken i nästan 3,5 timmar innan jag somna om i 45 minuter. Då vaknade jag rejält och klockan vaar 04:30. Bara att gå upp och så småningom ge sig iväg till jobbet.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Eller kylan kan man ju orda om. Jag gillar den inte. Jag känner inte längre för att ge mig ut och gå/springa/cykla eller vad det nu kan vara. Jag vill inte ut helt enkelt! Fattar inte på riktigt hur jag skall klara en vinter till......

Nåväl det är väl bara att bita ihop och snart är det vår igen och den är ju så underbar osv osv osv.....

Ha en fin tisdag!!

måndag, september 24, 2018

Ny vecka igen.........

Tänk vad helgerna går fort. Man hinner knappt stämpla ut på fredagen innan det är dags att stämpla in för en ny vecka igen. Jag har i alla fall hunnit med två friidrottstränarpass. Och jag har lyckats springa en liten sväng. Vi fick tag på ett par inneskor till Freddie som hon kan ha på idrotten i skolan. Så visst har man hunnit med lite grejer oxå.

Mitt löppass igår var helt ok. Jag hade hoppats på runt 17 km och det blev det oxå. Skönt väder var det oxå. Men imorse när man gick till bilen var det inte lika skönt. Biltermometern visad 3 grader. Inte så konstigt att det kändes som om man ville ha mössa på sig idag.....

Nåväl, ta tillvara på denna underbara vecka som nu börjar och ta hand om Er!

Gårdagens runda:

fredag, september 21, 2018

Nästan blind...

Igår var jag på synundersökning. Det var ingen munter historia. Synen är inte vad den har varit. Och hon snackade något om åldern bla bla bla. Precis som om jag skulle ha blivit äldre, jag? Äldre? Kan inte vara möjligt!! Hur som helst så kanske det kan vara en förklaring till sista månadens huvudvärk? Får hoppas det! Nu dröjer det dock tre veckor innan brillorna kommer. Och igentligen så skulle jag ju behöva nya brillor privat oxå. Inte bara på jobbet. Men vi får väl ta en sak i taget. Jobbets betalas ju av jobbet i alla fall.....

Idag är det bara 6 veckor kvar tills vi skall åka till London! Det låter väl inte helt fel? Eller det hade naturligtvis varit bättre om vi åkt nu på en gång men ändå. Halva grejen med att resa är ju tiden innan då man har något att se fram emot!!

Ha en trevlig helg nu alla vänner!

torsdag, september 20, 2018

Blåsigt

Det blåser rätt så friskt därute. Kanske var det därför jag sov så dåligt inatt? Så nu har det varit två ganska usla nätter i rad. Får hoppas att det blir bättre inatt. Idag skall jag på synundersökning. Kanske inte det bästa att vara toktrött då? Men det är ju på eftermiddagen så jag hinner väl bli än tröttare....

Igår blev det en liten runda igen. Det var ju rätt så skönt väder och två timmar att slå ihjäl medans dvärgarna hade gymnastik. Så det fick helt enkelt bli en lite sväng i Rocklundaspåret. Fortfarande ligger pulsen högre än vad jag tycker att den skall göra. Och framförallt så verkar det vara så att när pulsen väl har gått upp så går den inte ner trots att det är lättare bana en stund. Otränad eller?

onsdag, september 19, 2018

Skön temp

Igår eftermiddag gick jag ut och sprang en liten runda. Det blåste lite men det var underbart skönt väder. Imorse när jag gick till bilen kände jag oxå att det var rätt så skönt väder. Så kanske man skall ta en lugn runda idag oxå, bara för att vädret är bra! Snart kommer kylan och hösten så det gäller väl att passa på nu!!

Gårdagens pass.

tisdag, september 18, 2018

Tisdag

Och det finns inte så mycket att orda om idag. Det skall tydligen bli varmare, hoppas. Jag hoppas att det blir sommarvärme hela vintern i och för sig. Nåväl, upp och nicka sockerdricka!!

måndag, september 17, 2018

Då börjar vi om....

Måndag igen och nedräkningen mot fredag har startat. Helgen gick alldeles för fort. Har ändå inte gjort något vettigt. Lyckades komma ut på en runda igår när Ina hade gymnastikträning. Tänkte ta det rätt så lugnt. Och det började väldigt lugnt. Och när jag kommer fram till Rönnbyspåret så ser jag en snubbe som oxå springer där. Han höll ett rätt så lugnt tempo och tänkte att det är ju perfekt. Jag lägger mig lite bakom och så kan jag ropa på honom om det skulle jag skulle behöva hjälp. Ja, jag vet, jag är lite nojjig när jag har varit förkyld en längre tid och sen börjar jogga lite igen. Men helt plötsligt så ser jag honom knappt längre. Så jag får öka tempot lite. Och tempot ökar för varje kilometer han springer. Sista kilometern innan han stannar vid Önstastarten så hade jag tiden 04:48 min/km. Och det är inte att ta det lite lugnt för mig. Men men, så kan det vara....

Ha en fin vecka nu vänner!

fredag, september 14, 2018

Trist

Imorse bestämde jag mig för att hoppa över morgondagens halvmara. Det är bara att inse att man inte är 100% kry och att jag inte är redo för att springa 21 km. Visst jag kan kanske lufsa runt 21 km på strax under ett par timmar. Det är i och för sig inte dåligt på något vis. Men jag vet att jag kan springa en halvmara och lite till normalt sett och min förhoppning är ju att springa "snabbt". Eller i alla fall ha förutsänningen att springa sitt bästa. Som det är nu kanske jag bara skulle bli än sämre och det skulle ta än längre tid innan jag kan börja träna igen. Eller, kanske tar jag en liten kort tur på egen hand i helgen bara för att känna hur det känns.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu kan ju dvärgarna få träna i helgen. Båda har både gymnastik och friidrott innan det är dags för en ny vecka.

Ha en fin helg!

torsdag, september 13, 2018

Halvnära i alla fall....

Det närmar sig helg, bara två arbetsdagar kvar. Men visst vore det väl bättre om vi jobbad två dagar och var lediga fem? Fast med lite högre lön eftersom man har mer tid på sig att spendera den då.....

Idag är det kör för Ina. Och det fick mig att fundera på vilken dag i veckan det är som dvärgarna inte har någon aktivitet. Och då kom jag på att det denna säsong inte finns någon "ledig" dag.

Nä, dags att ta tag i jobbet och se till så att aktieägarnas pengar förvaltas på bästa möjliga sätt!

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 12, 2018

Mittvecka

Igår var jag och käkade på Bryggans Café med Freddies första träningsgrupps tränare. Vi har ju nu slagits ihop med en annan grupp så vi tänkte att vi skulle ta en avslutningsmiddag med det "gamla" gänget. Det var trevligt och helt ok mat. Dessutom fick man kvitto om nu Coachen undrar.....

Lördagens lopp närmar sig med stormsteg och jag är nu bara 50/50 på om jag åker dit. Jag blev inte bättre av att jogga i måndags. Men det är ju ett par dagar kvar att bestämma sig på. Men det jag vet redan nu är att om jag springer så blir det bara i ett lugnt tempo. Jag är tyvärr inte redo för något annat just nu :-(

Annars knallar väl det mesta på som vanligt, man hoppas på Lottovinst eller förtidspension......

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 11, 2018

Ny dag igen....

Avslutade gårdagen med att jogga lite. Gick rätt så tungt igår. Kanske inte så konstigt.

Innan joggen var jag på gymnastik med Freddie. Hon slog näsan i hakan och började blöda näsblod. Ingen höjdare. Men efter lite fix så körde hon igång igen med en tussi näsan. En riktig kämpe!!

Snart ska jag till tandläkaren igen. Tror dock bara dom skall kolla att läkningen har gått bra sen förra gången jag var där. Hoppas att så är fallet och att en ny tid kan planeras in för nästa del i jobbet.

Gårdagens pass...

måndag, september 10, 2018

Ny vecka osv....

Då är det ny vecka igen. Helgen var väl inte den bästa. Hade ont i huvudet hela lördagen. På söndagen var det lite bättre men inte 100. Idag känns det än så länge ganska ok. Vi får väl se om några timmar......

På lördag är det halvmaran i Stockholm. Och jag har inte kunnat springa på 12 dagar nu pga sjukdom. Måste få mig något pass i veckan för att se hur det känns. Kanske är det meningslöst att åka dit ens....... Tråkigt då jag var in sån bra form för 2 veckor sedan.....

Ha en fin måndag och en härlig vecka!!

fredag, september 07, 2018

torsdag, september 06, 2018

Hemma även idag

Huvudvärken är dock bättre men känner mer i halsen idag. Blir nog jobba imorgon.

onsdag, september 05, 2018

Hemma idag

Gick och la mig tidigt med huvudvärk igår och vaknade imorse med samma huvudvärk. Så idag är jag hemma. Hoppas på snar bättring.

Ha en fin dag!

tisdag, september 04, 2018

Något stämmer inte...

Jag sover rätt så skapligt, vilopulsen är ok, ingen snuva att tala om, knappt nån halsont att tala om, ingen feber men ändå är jag toktrött. Så förmodligen finns det något skit i kroppen som jäklas på något vis. Jag hade gärna fått följa träningsprogrammet även de sista två veckorna innan loppet men det blev inte så. Lite tråkigt då det kändes så bra sista 18 kilometraren och sen Blodomloppet. Men men, det är som det är. I det stora hela är det väl rätt så "skit samma" vilken tid man springer runt på. Jag kommer ändå aldrig vinna något lopp. Och man får vara glad de gånger man kan vara med!

Annars så verkar det som om vi till slut gick upp på första platsen här på jobbet i stegräknartävlingen. De lag som ledde gjorde det inte helt fair heller som jag ser det. Det reggade "active workstation" och det ger en massa steg. Men om man kollar definitionen av Active workstation så är det när man har en stationär cykel eller en trampmaskin vid sin arbetsplats. Finns inget sånt på våran firma så jag är rätt så nöjd med att laget lyckades gå förbi. Bara hoppas att de har reggat alla dagar nu....

Ha en fin tisdag!

måndag, september 03, 2018

Måndag *klapp klapp klapp*

Då har ännu en helg gått. Jag har inte varit helt pigg. Hade ju tänkt springa halvmaran i lördags men det gick inte. Helt slut, sov en stund mitt på dagen. På söndagen var det friidrottsträning. Freddie krasslig, jag åkte dit själv. Kast med liten boll mm. Var iväg på Länsförsäkringars jubileumsdag. Sen hem, kolla Arsenal, trött, somna vid 22. Vaknade 02 och det var något ljud som lät någonstans ifrån. Lät som en dieselmotor typ men ändå inte.... Gick runt i huset och försökte lokalisera. Verkade komma utifrån. Kollade ut men kunde inte se något. Försökte somna om, gick så där.... Till slut vid 4-tiden kunde jag somna om. Klockan ringer vid 5. Bara lägga ner, ställer om klockan. 05:30 nytt försök, bara att ge upp, orkar inte gå upp. Strax efter klockan 06:10 går jag upp. Fru Blogg ska vara hemma, sjuk. Mao ska jag ta med Freddie till fritids. Kan väl sammanfatta med att jag inte var först till jobbet idag.....

Ha en fin måndag!

fredag, augusti 31, 2018

204,48 km

Jag kommer inte springa något mer denna månad så jag kan ju redan nu summera augustimånads löpning. Det blev 204,48 km löpta och det är lite mindre än i juli men då var man ju ledig och hade mer tid. Att komma över 200 km på en månad tycker jag är bra. Så jag är helnöjd!

100 dagar är över

Äntligen är Global Health Challange över. 100 dagar med en lätt ångest över att alltid försöka få ihop minst 20 000 steg i snitt. Ångesten att man måste ut och promenera en sväng på kvällen trots att man kört ett hårt löppass på dagen. Nu är det över!

Annars är det snart helg! Imorgon är det ett halvmaraton i Rocklunda. Jag trodde igår att jag eventuellt skulle kunna vara med. Men idag känns det mer tveksamt. Vi får väl se hur det känns när jag vaknar imorgon. Fru Blogg är nu hemma förkyld så det finns ju risk för att även jag blir sämre.

Hur som helst, ha en riktigt trevlig helg nu vänner!

torsdag, augusti 30, 2018

Nytt pers!

Det blev ett nytt pers på milen igår. Jag som var tveksam till att ens starta då halsen inte var på topp. Men när jag sprungit någon kilometer så kände jag inget av det längre. Jag såg dock efteråt att pulsen hade varit ganska hög under loppet. Men om det beror på högre tempo än vanligt eller halsont vet jag inte. Kul att persa i alla fall!

onsdag, augusti 29, 2018

Blodomloppet ikväll

Ikväll är det Blodomloppet. Jag hade fram tills igår en förhoppning om en skaplig tid i alla fall. Alltså med mina mått mätt. Men halsen är ju inte bättre idag så det blir att ta det lite piano. Sen kan man ju undra varför man alltid prickar in nån form av krasslighet när det är dags för lopp. Under de senaste åren när jag har hållit på med löpning och varit med på lopp så har jag alltid varit krasslig. Det har oftast varit halsont. Så jäkla tråkigt! Och om ca 2 veckor är det Stockholms halvmara. Där var jag krasslig förra året oxå. Persade ändå den gången men det är ju lättare att springa om man är helt 100.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jobb, dvärgarnas aktiviteter och allmän ångest.

Ha en fin onsdag!!

tisdag, augusti 28, 2018

På väg....

Jag börjar känna lite i halsen. Och frågan är om det är en förkylning på gång eller om det bara är så att jag snarkat rejält inatt. Jag hoppas på snarkandet. Det visar sig nog snart. Jag brukar ju alltid få en förkylning så här års när det är dags för Blodomloppet och sen Stockholms halvmara. Jag skulle så gäran vilja springa dessa båda lopp utan att hålla igen pga lite halsont. Vi får väl se hur det utvecklas.

Annars är det väl inte mycket att orda om. Det börjar kännas som höst. Det är svalare och det regnar. Jag saknar redan sommaren....

Det blev en lite lugnare jogg igår medans Freddie hade gymnastik. Men den blev ganska jobbig ändå eftersom det är bra mycket jobbigare att springa spåret än att springa på cykelbanor. Så fram och tillbaka till Rocklundaspåret från Bellevue och sen milen där.

måndag, augusti 27, 2018

Ny vecka, nya möjligheter och idag börjar det

Japp, äntligen måndag igen. Som vi har längtat. Få ge aktieägarna lite utdelning på sina insatta pengar!!

Idag börjar det att smyga igång med dvärgarnas aktiviteter igen. Idag är det gymnastik kl 15:00 på Bellevue. Imorgon börjar hon att spela piano på växthuset. Det börjar redan 14:40 tror jag. Sen rullar det liksom bara på...

Igår blev det en långpromenad på eftermiddagen. Gick ca 30 km och samlade på den tiden ihop en hel del steg. Tyvärr så ser det ut som om vi missar segern här på jobbet. Bara fem dagar kvar så det gäller att ge allt oc h sen se hur långt det räcker.....

Ha en fin vecka!

fredag, augusti 24, 2018

Fredagsfys

Det blev ett bra pass idag. Schemat sa 18 km i 5:03-tempo. Det blev 18,2 km i 4:55-tempo. Det är jag grymt nöjd med!

Bättre idag

Igår drogs jag med huvudvärk hela dagen. Det var ingen hit. Jag sov till och med en liten stund när jag kom hem igår. Så jag tänkte då att jag inte skulle gå upp lika tidigt som vanligt utan ställde fram klockan en halvtimme. Jag känner mig fortfarande trött men jag har, än så länge, ingen huvudvärk i alla fall....

Jag har ju 18 snabba kilometer att springa idag så jag hoppas att huvudvärken inte kommer tillbaka. Vill gärna stöka av denna runda idag redan. Har svårt att hinna det i helgen.

Ha en riktigt fin helg nu vänner!!

torsdag, augusti 23, 2018

Huvudvärk

Idag vaknade jag upp med huvudvärk. Har tagit en tablett och hoppas att det ger med sig. Det är framförallt när jag anstränger ögonen genom att läsa på skärmen eller telefonen som det är jobbigt. Och sitter man då och jobbar framför skärmen hela dagen så kan ju denna dag bli ganska jobbig...

Igår blev det lite löpning igen. Det stod 13.5 km i 5:10-5:20 snitt. Jag kom dock inte riktigt upp i 13.5 utan var hemma redan vid 13.2 km men vem bryr sig.... Det kändes dock ganska så bra igår. Tycker inte jag pressade mig så hårt mer än sista två kilometerna där den ena är uppför Pettersbergsbacken vilken alltid är tung. Dock så är jag inte så säker på om jag kan springa så mycket snabbare ändå. Förmodligen skulle jag behöva köra lite intervaller igen men man ska ju ha tid oxå.....


Ha en fin torsdag!

onsdag, augusti 22, 2018

Mittvecka

Var ut och jogga lite igår. Jag har fortfarande träningsvärk efter pingisen. Så det var tungt! Det blir ingen mer pingis innan Stockholm halvmara. Jag måste fokusera på löpningen och inget annat.

Annars är jag redan hungrig, men det är långt kvar tills lurren.

Ha en fin dag!

tisdag, augusti 21, 2018

Tisdag

Det känns som om verkligheten har kommit ikapp mig. Det är inte semester längre, det är alldeles för kallt ute för min smak och arbetslusten är obefintlig! Men vad ska man göra? Det är ju bara att knega på!!

Jag har fortfarande träningsvärk efter söndagens pingispass, hur är det möjligt? Bara att inse att man är alldeles för dåligt tränad. Men just tränad för pingis behöver man kanske inte vara? Nåväl, skulle vara skönt att sova en stund nu.....

Ha en fin dag!

måndag, augusti 20, 2018

Pappa

Ikväll tog jag en promenad och hälsade på Pappa. Vissa dagar behöver man det mer än andra dagar.

Saknar han så mycket!

Måndag morgon

Idag fällde jag några rejäla krokodiltårar på vägen till jobbet. Jag riktigt kände hur stora tårarna var. Och det blir alltid tårar när jag cyklar till jobbet. Jag vet inte om det är cyklingen eller jobbet som gör att jag gråter.....

Annars så har jag en rejäl träningsvärk efter gårdagens pingis. Usch att man är så otränad. Men det är väl kanske bra att man gör något mer än bara springer ibland. Så att fler muskler i kroppen får lite träning. Nu kommer det väl inte bli så många pass pingis framöver så nästa gång jag tränar pingis igen så kommer jag förmodligen få samma träningsvärk.

Ha en fin vecka nu vänner!!

söndag, augusti 19, 2018

Lätt kort jogg

Fortsatte söndagen med att jogga lite med Ina. Det blev 4,7 km i väldigt lugnt tempo.

Snart dags för tränarmöte.....

Pingis

Idag började jag dagen med 90 minuter bordtennis. Var lite halvjobbigt då man inte är van vid de rörelserna. Gick väl så där. Kul att spela när man har lust att spela....

lördag, augusti 18, 2018

fredag, augusti 17, 2018

Finally friday

Tänk att nu är det så här i 48 veckor till, att man längtar till fredagen. Till två dagar att andas på. Första veckan snart över och det känns ju rätt så skönt. Bara 47 veckor kvar tills nästa sommarsemester :-)

Annars är det inte så mycket att orda om. Det mesta är som vanligt.

Ha en trevlig helg!

torsdag, augusti 16, 2018

Spring TB spring!

Igår blev det först 13.2 km i för mig snabbt tempo. Sen skulle vi iväg till ABB-joggen hela familjen så jag joggade dit (4 km) och sen sprang jag och Ina 3 km + 1 km. Så det blev totalt över 20 km igår. En bra dag helt enkelt!!

onsdag, augusti 15, 2018

Tisdagsfys i regnet

Skulle vara en lugn 5 kilometersrunda. Men fick bli en lugn 13 kilometersrunda istället.

tisdag, augusti 14, 2018

Blev lite sugen på London..

Helgen den 22 september spelar Arsenal hemma mot Everton och Europe spelar på Royal Albert Hall. Blev nästan lite sugen på att åka dit då.... Man skulle vara gjord av pengar och ha fritid i överflöd......

Då är man igång

Igår började man jobba och det tog ca 1,5 timme innan jag fick huvudvärk.... Imorse kände jag av att det var huvudvärk på gång så jag tog en tablett och la mig på sängen igen. Hoppas att jag klarar mig nu!!

Sitter på Bellevue efter luncherna denna vecka och jobbar. Freddie har gympa mellan 13-15. Och det tar ju bara en massa tid om man skall åka fram och tillbaka dit på dessa två timmar. Hon kör mån-tors denna vecka. Nästa vecka är det ledigt (som tur är). Innan det drar igång igen.

Ha en fin dag!

måndag, augusti 13, 2018

Grattis Ina!

Idag fyller världens bästa Carolina 12 år.
Tänk att hon blivit så stor.

Ha en riktigt fin födelsedag nu!

söndag, augusti 12, 2018

Söndagsfys

Underbar luft att löpa o idag. Kändes riktigt bra!

Torpet

Tre bilder från nästan samma vy. Den första från midsommar när vi kom dit. Den andra när vi lämnade. Och den sista från när vi åkte hem senast. Tyvärr ser man inte allt jobb som gjorts men det blev en enorm skillnad med klippning av både gräs och buskar.