fredag, december 30, 2022

Freitag

 Årets sista fredag står för dörren. Jag är ledig från jobbet. Jag ska/skulle skjutsa Ina till Uppsala idag. Men vi får se hur det blir med det. Jag vaknade upp med huvudvärk, halsont och snorig som en liten pajas. Inte alls kul! Har tagit tabletter nu och hoppas på snabb bättring.  Jag hoppas verkligen att mamma slipper det här då jag har sovit där de senaste nätterna fram till igår. 

Det verkar hur som helst bli midsommarväder lagom till nyår. Regnigt och 6 grader varmt typ.... Läge att dra igång grillen då kanske.... 

Man har i alla fall gjort sin sista arbetsdag för året. Nu ser vi fram emot ett nytt härligt år! Jag hoppas att vi alla håller oss friska och att vi slipper alla dessa varningar om Covid som stiger i tid och otid. Jag hoppas att man kan komma igång med träningen igen, att Inas knä läker bra och att hon kan börja träna som hon vill. Och att Freddies baksida lår blir bra så att hon kan börja springa igen.

Nåväl, en dag i taget! Om ni inte läser här imorgon så önskar jag Er ett Gott slut och ett fantastiskt Gott Nytt År!!

torsdag, december 29, 2022

75 % lönelyft!!

 Ja, det var vad kommunalrådet i Trelleborg skulle få. Nu har det dock varit protester mot detta och hen får "BARA" 25% i lönelyft. Personen sade att hen varit felavlönad tidigare med tanke på allt ansvar.

Jag säger bara, "Välkommen i gänget!"

Vem f*n känner inte så? Felavlönad trots allt man gör.... Nä, den största löneökningen man själv fått var ca 10 %. Det var när jag började på jobbet. Vi gick in på 10500:- i månaden. Men efter några månader så höjdes ingångslönen till magiska 11500:-. Det var tider det!!!

Årets sista

 Japp, så är det! Idag är det årets sista arbetsdag!! Och snart är det nytt år och allting kommer bli så himla bra!! 

Det gick bra att hämta ut bäddmadrassen igår. Dock så hann jag inte innan jobbet så jag gjorde det när jag var på väg hem från jobbet. Det var tydligt uppmärkt vart man skulle. Men det visste jag ju redan då Coach beskrivit vart man skulle ta vägen.

Kollade en halvlek på Shitty igår. Strax före paus stod det 0-0 och då tänkte jag att man kanske skulle lägga ett bet på Shitty. Oddset kanske kommit upp mot 1,40 ggr degen. Och visst hade det gjort det. Men jag hann aldrig lägga något spel, Shitty gjorde mål och snabbt var oddset under 1,1 ggr pengarna och då var det inte intressant längre. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fantastisk torsdag!!

onsdag, december 28, 2022

Mittvecka redan!!

 Ja, idag är det onsdag. Och i morgon är det årets sista arbetsdag!! Det är ju fantastiskt!

Jag beställde en ny bäddmadrass till Mamma igår. Den inhandlades på Mio. Och idag kan jag således åka dit och hämta den. Och då läser jag att man kan hämta den redan från kl 08:00. Har de en varuutlämning som öppnar tidigare än vad butiken gör? Och vart ligger den? Borde ju vara uppmärkt på ett bra sätt men det vet man ju aldrig. Fömodligen kommer jag ändå inte hinna hämta den innan jag måste vara på jobbet men ändå, man blir ju nyfiken. Och skulle man hinna dit innan jobb så lär det ju inte vara så mycket folk i rörelse vilket jag tycker är bra!

Jaja, det kanske inte var så roligt för Er att läsa. Men varför skulle det helt plötsligt bli kul läsning här?

Ha en fin onsdag!!

Grattis på 9-årsdagen!

 Idag fyller världens finaste vovve 9 år. Hon är även en flitig besökare här på bloggen!

Grattis Jenna! Ha en fantastisk dag!



tisdag, december 27, 2022

Snabba dagar

 Julen är nu överstökad, nu går vi mot nytt år! Eller kanske nytt hår i de bästa av världar.... Fast är rätt nöjd över att inte ha nå hår. Slipper springa till frissan och bränna pengar.

Det blir tre arbetsdagar denna vecka, dvs så är det bara tre arbetsdagar kvar detta år. Sen kommer ett nytt år med ca 225 nya friska dagar att försöka få aktieägarna smånöjda i alla fall.

Verkar ha kommit lite snö i natt. Det var ju synd... eller det beror på hur man ser det. Det blir ju lite ljusare. Men risken är ju att det töar och så blir det kallt och så fryser det och så blir det halt. Känns det igen? Igår var det tokhalt ute. Skulle ner till affen men det kändes som om man gick dit med livet som insats....

Jaja, dags att ge allt nu. Ha en fin tisdag nu vänner!!!

fredag, december 23, 2022

God Jul nu alla vänner! Ha en fantastisk Jul och passa på att vila upp Er ordentligt så att Ni orkar med Bloggen även efter Jul!!



Fredag!!

 Då är vi framme vi veckans sista arbetsdag. Jag skulle varit ledig idag men passar på att jobba lite hemifrån. Kanske man kan få det man tänkt göra hela veckan gjort! Inte bli störd av allt och alla.

När jag tittat ut ser det ut som om det kommit några flingor snö i natt. Det verkar inte vara överdrivet mycket men ändå lite grann. Vi får väl se om det får ligga kvar eller inte. Det verkar ju i alla fall vara någon minusgrad ute så det lär väl ligga kvar då gissar jag....

I natt sov jag rätt så skapligt. Det är ju bra. Skulle vara skönt med några fler såna här nätter. Och inte att man behövde gå upp. Utan att man fick vakna av sig själv. 

Ha nu en rikitgit fin fredag!!!

torsdag, december 22, 2022

1,5 mille

 Ja, ca 1,5 miljoner kronor får ekonomidirren i Västerås för att han blir utköpt. Detta sker mindre än två år efter att den förre dirren blev utköpt. Men 1,5 millar på 16 månaders arbete är ca 93 tusen i måndaden extra kan man säga. Och då lär han ju inte jobbat gratis under den tiden heller.... 

Det är ju bara att gratta dirren! Jag undrar nu bara hur jag kan få det där jobbet och kunna bli utköpt om 1,5 år.... Sen kan jag ju tycka att den som anställer och köper ut dessa dirrar borde få någon form av bestraffning... Kanske skulle få betala en del av kalaset kanske.... Men personen i fråga får väl löneförhöjning för att hen visar sån handlingskraft... 

Jaja, 1,5 miljoner hade man väl kunnat använda bättre kan jag tycka. Det finns väl behov av fler lärare närvarande i skolorna kanske. Eller i vården... eller vart f*n som helst.....

Var bara tvungen.... sorry....

Bättre sent än aldrig?

 Eller är det hellre aldrig än sent? Hur som helst så kommer dagens korta här.

Sen till jobbet, hann inte blogga, inser att jag prioriterat helt fel saker när jag väl kom till jobbet. Borde ha bloggat. Gör det nu istället! Har inget att skriva. Men skriver ändå. För jag gör som jag vill!1 :-)

Jaja, ha en fin dag och Ni läser detta!!!

onsdag, december 21, 2022

Mittvecka

 Inleder dagen utanför lasarettet. Ina är på sjukgymnastik. Eller jag vet inte hur mycket gymnastik det blir men hon är hos sin sjukgymnast. Och förmodligen heter det inte sjukgymnast längre, det har säkert ett annat namn. Men jag är gammal och har svårt att lära mig något nytt. Så för mig är det sjukgymnast.

Det var en stressig dag på jobbet igår. Våran IT-nisse är på semester och då åker jag på en massa jobb. Vi har en skrivare ute i supermarket som klipper etiketten fel. Det spelade ingen roll hur många gånger jag körde sensor adjust för att den skulle lära sig känna av mellanrummen mellan etiketterna som skrivs ut på denna skrivare.... Men så kom jag ihåg att IT-nissen sagt att de skrivare av samma sort som vi skickat iväg på reparation var tillbaka. Grymt, bara att hämta en av dessa och byta ut, tänkte jag. Men ack så fel jag hade. När jag bytt ut den, var även tvungen att springa och hämta nya färgpatroner, så kommer det upp exakt samma fel som innan den var iväg på reparation. På pappret från firman som gjort det hela så står det att man bytt ut både det ena och det andra på den och testats ok. 

Jaja, det finns ju en till skrivare som kommit tillbaka hem. Bara att gå iväg och hämta den och byta ut osv..... Den hade ett annat fel när den lämnade oss. Och detaljer var bytta även på denna. Så när jag drar igång den och ska testa så är det exakt samma problem som innan den var iväg.... Orka!!

Så vad hade jag att göra nu mer än att sätta tillbaka den ursprungliga skrivaren. Det kom ju i alla fall ut något om än inte så vackert.... Sagt och gjort, bytte tillbaka och testade och helt plötsligt funkar den fint! Den klipper på rätt ställe och jag testar ett gäng bara för att se att det inte bara var slumpen. Men det bara går som en dröm! Kul men frustrerande!!

Och detta var inte den enda skrivaren som strulade igår. Jag var ut på två till som inte ville vara med. Men det vill de nu! Kungen levererar!

Jaja, idag finns det nya utmaningar och jag kan inte vänta på att få kliva in på jobbet och göra underverk!!

Ha en fin onsdag vänner!!

tisdag, december 20, 2022

Först på kontoret

 Och det är ju inte så svårt att vara när man på lätta ben dansar in kl 05:40. Ok, allt i förra meningen kanske inte var sant. Men 05:40 var sant!

Som Ni förstår så är jag tillbaka på jobbet, yippie!!! Vilken lycka osv.... Jag och Fru Blogg var iväg och vaccinerade oss igår. Fjärde dosen mot covid. Jag vet inte om det var därför men jag sov jäkligt dåligt i natt. Men det är klart höger arm är ju lite öm och det gick ju inte att vända och vrida på sig som man ville utan att den gjorde sig påminnd.

Hur som helst, 3 arbetsdagar kvar innan Jul. Imorgon skall Ina till sjukgymnasten och på torsdag är det Freddies tur att bege sig till Fysioterapeuten. Ina har fortfarande ont i sitt nyopererade knä. Men Freddie tycker att hennes baksida lår är bättre. Hon kör sina övningar och tycker att hon kan sträcka benet mer än tidigare utan smärta. Så det kanske går åt rätt håll! Hoppas det!!

Ha en fin tisdag nu vänner!!!

måndag, december 19, 2022

Ny vecka igen

 Och nu är vi inne i självaste julveckan. Har Ni någon Julkänsla? Jag har det tyvärr inte alls. Men det kanske kommer. Det är ju ingen bra arbetstagarjul i år. Röda dagar på helger är ju totalt bortkastat!! Jag kommer ta 3 lediga dagar. Varje dag före helg. Om jag tänkt till lite så hade det kanske varit smartare att ta 4 dagar mellan Jul och Nyår. Då hade man fått en längre ledighet. Men nu blir det lite längre helger istället. Kanske blir bra det oxå.

Jag har varit sjuk i helgen. Halsont och huvudvärk framförallt i lördags. Så jag jobbar hemifrån idag för att ha den där symtomfria dagen man skall ha innan man åker tillbaka till jobbet.

Inte mycket mer att orda om. Ha en fantastisk måndag!!

fredag, december 16, 2022

Fredag

 Och det är väl det mest positiva i det här inlägget....

Vaknade i natt av att jag hade ont i huvudet. Förr i tiden fick man ont i huvudet under dagen och sen sov man bort det under natten. Nu är det andra gången som jag vaknar med huvudvärk. Kanske är det springandet med tabletter hela natten som gör det? Men även halsen gör ont så det kan ju ha med det att göra. Freddie har ju varit hemma halva veckan med halsont så kanske inte så konstigt om jag oxå åker på det.

Ska i alla fall försöka jobba. Om inte hela dagen så i alla fall så länge jag orkar. Flexkontot är ju inte direkt välfyllt så det gäller att hålla i de timmar som är kvar på det. Kommer behövas nästa vecka när det är sjukgymnastbesök för både Freddie och Ina. Och mamma skall till tandläkaren. 

Men hur som helst, Ni får ha en fantastisk helg!!!

torsdag, december 15, 2022

Småkyligt!

 Vaknar upp till -15 typ. Det är väl lite för kallt för att vara skönt..... Det verkade inte blåsa i alla fall så det är ju positivt. Annars hade det nog varit oliiiidligt....

Det blev ännu en natt med avbrott för att hjälpa Ina med tabletterna. Jag börjar nästan se fram emot att hon ska slippa dessa tabletter. Både för hennes och min skull. Det blir ju win-win när hon blir av med smärtan från knät.

Igår haltade hon upp på övervåningen med kryckorna. Var sen helt slut. Det slutade med att hon fick sova i bäddsoffan i natt. Det var ju i och för sig bra för mig för då slapp jag ju i alla fall springa i trappan.

Bilen kom hem igår efter servicen. Helt otroligt! Den har ju brukat bli kvar där på Bilia efter servicen. Men igår slapp vi det. Det skulle varit kamremsbyte igår men eftersom den byttes vid en annan reparation 2021 så behövdes inte det göras. Det var ju skönt. Men frambromsarna behövde bytas. Klossarna alltså. Eller vad det nu heter....

Sen blev det hem till mamma för lite snöskottning. Det var ju väldigt lätt snö så det var ju i alla fall inte så jobbigt. Och jag föredrar att skotta när det är så än när skyffeln håller på att vika sig av snöns tyngd.

Nä, dags att gå ut i verkligheten och göra lite förändringar på en förpackningsetikett. Jäkligt viktigt att det inte ändras mitt i en order tydligen.... Inte helt enkelt om man vill ha en produktion som löper på utan avbrott... Där olika order kan komma ut till packen samtidigt... Men jag har en plan!!!

Ha en fin dag nu vänner! Och kom ihåg att hålla Er varma!!

onsdag, december 14, 2022

Snö

 Oj vad det har snöat och fortfarande snöar. Typiskt när man skall lämna in bilen på service. Nu är den i alla fall på plats och nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir fööör dyrt! Men jag har inga större förhoppningar...

Annars så är det underbara nätter nu. 22:30, 00:00 och 04:30 skulle Ina ha tabletter. 05:30 skulle jag upp. Fru Blogg tyckte att Ina själv skulle ta ansvar för sitt tablettintag. Jag vill inte riskera att hon inte missar (då det står att det är viktigt att hålla dessa tider de första 3 dagarna). Så jag tog pucken och levererade tabletter hela natten. Svårt att somna om när man varit uppe och gått omkring, tänt lampor och blivit halvpigg. Men det är inte mig det är synd om, det är ju stackars lilla Ina. Hon är hemma från skolan idag oxå. 

Även Freddie är hemma, men hon är förkyld. Så jag gissar att jag får åka hem och fixa lurre till gänget. Annars lär det väl inte bli något!!! Nu väntar man ju bara på att Lag Peja Lindholm skall ringa och fråga om jag vill ha en plats i deras curlinglag..... Jag är ju både en sopa och kan curla!!! :-)

Det skulle vara kul att få höra lite från Coachen om hur det går för hans VBTK i tvåan. Har Coachen hoppat in i laget själv än?

Ha en fin dag nu vänner!

tisdag, december 13, 2022

Ny dag osv...

 Det blev en tuff dag för Ina igår. Operationen gick bra men hon har det väldigt svårt vid uppvakningen. Det snurrar bara och hon mår illa. Har det jäkligt jobbigt! Så vi var kvar ganska länge där på sjukhuset i Köping. Operationen var på förmiddagen. Vid 12-tiden så var det dags för uppvakning och klockan var nog närmare 17 innan vi satte oss i bilen. Hon käkade och somna nästan direkt vid hemkomst. Och sen var det dags för alvedon 22:30. Och nästa kur var vid 04:30. Så det är inte bara för Ina det är kämpigt... Men naturligtvis mest för Ina.

Det som gjordes på operationen var att sy fast menisken igen och sen tighta upp korsbanden. Läkaren tycker hon är överrörlig. Vilket hon är och fått höra i alla år. Hon får ju t ex inte längre vara med när de kör rörlighet på Widénskas friidrottsträningar. Hon får köra lite styrka då istället. 

Nu får vi hoppas att hon slipper några mer operationer men läkaren snacka om att det finns en litet ligament eller dyl som sitter vid insidan på knät som kanske skulle behöva tightas till oxå. Eftersom vi inte pratat om detta innan operationen så gjordes inte detta igår. Och förhoppningsvis så kommer det inte behövas, håller alla mina två tummar för det.

Hon får vara hemma idag oxå från skolan. Känns som om hon behöver vila upp sig lite. Så jag kör en dag hemifrån så jag kan hjälpa till med mat och annat.

Ha en fin dag nu vänner!!

måndag, december 12, 2022

Operation

Snart drar vi till Köping och lasarettet där. Ina skall opereras idag. Hon är naturligtvis nervös. Det är jag oxå men säg inget till någon om det. Hoppas verkligen att det går bra!

Det får bli allt för idag. Ha en fin måndag nu vänner!

fredag, december 09, 2022

Fredag

 Ja, äntligen fredag!!! Idag skulle jag ha spelat pingis på lurren. Men Foppa är småskadad och vilar istället inför helgens sammandrag, helt rätt gjort!! Pingishallen lär väl stå kvar om någon vecka oxå!!

Så vad ska jag då hitta på idag? Om pingisen uteblir.... ska man sluta lite tidigare idag och dra iväg och springa lite? Har ju bara fått till ett pass den här veckan. Och det var det lugna korta passet i onsdags.

Möjligheterna är oändliga! Har hur som helst ingen större lust att vara kvar på jobbet i alla fall.... Jag har ju dessutom ingen lurre med mig så jag måste ju iväg i vilket fall. Så då kan jag ju lika gärna dra hem sen. Då är man ju redo för spring lite fortare än om man först skall ta sig härifrån.

Hur som helst, ha en fin fredag och en fantastisk helg!!

torsdag, december 08, 2022

Det närmar sig helg!

 Igår blev det en lunchjogg. Vi hade med oss en ny person på rundan igår. Hon ville bara springa ca 3 km. Så vi tog en sväng först på ca 3 km och sen körde jag och Jesper ytterligare ca 2 kilometer. Det var rätt kyligt men ändå rätt fint. Och när man väl sprang i solen så var det ganska skönt.

På kvällen var jag med Ina till kastträningen. Man ser verkligen på Ina att hon tar in allt tränaren säger och man ser när hon själv känner att det där var nog ganska så bra utfört. Och hon avslutade träningen med en riktigt fin stöt. 

Tyvärr så var det hennes sista kastträning på ett bra tag :-(  På måndag ska hon opereras igen. Jag vet inte hur länge hon måste rehabba innan hon kan börja stöta och kasta igen. Men det gör väldigt ont i mig att hon inte kan få fortsätta med det hon tycker är kul. Vi får hoppas att hon orkar ta sig tillbaka igen.

Nähä, dags att jobba! Ha en fin torsdag i kylan!


onsdag, december 07, 2022

Sov längre än vanligt

 Ja, jag vaknade först 05:25. Helt otroligt! Men är jag piggare.... tveksamt....

Det är lite småkyligt ute om någon missat det. Riktigt kallt skulle man oxå kunna säga. Inte alls skönt är oxå något som passar in idag. Vilken tur då att vi har Control Joggarna idag. Ser verkligen fram emot att dra på mig mina tights och sticka ut och jogga lite!

Annars är det inte så mycket att orda om. Jag ska väl försöka få någonting gjort här på bygget. Se till att de berömda aktieägarna kan hålla sig varma i kylan.

Ha en fin torsdag!




tisdag, december 06, 2022

Gymmet!

 Igår följde jag med Ina till gymmet. Jag gick i ett svagt ögonblick med på att åka till gymmet med Ina igår. Men det var en kamp att komma iväg. Jag hoppades in i det sista på att hon skulle säga att vi inte skulle åka. Men hon var fast besluten på att vi skulle dit. Så vi åkte dit strax efter 19. Jag hängde bara med på och körde det Ina körde. Och igår var det inga benövningar utan mest för armar och överkropp. Det känns att man gjorde något igår. Det lär väl kanske bli än värre imorgon. Vi får väl se. 

Jag vaknade 02:45 i natt. Och sen kunde jag aldrig somna om igen. Men då kunde man ju åka till jobbet tidigt idag. Det passar ju bra att få in några timmar på morgonen eftersom jag skall först med mamma till lasarettet och sen med Freddie till naprapaten. Så det är fullt upp på annat håll efter lurren.

Sen hoppas jag att jag skall orka ta mig ut och lufsa lite i kylan ikväll. Den här kylan gör ju att dörrtröskeln växer något. Det krävs ett större kliv ut nu än på sommaren. Det är ju så jäkla kallt. Men man vet ju att efter någon kilometer så känns det inte så kallt längre. Bara man inte stannar... :-)

Ha en fin tisdag nu vänner!!

Ett fantastiskt minne fr 2015!

 En utflykt till Anchor and (No) Hope! Det är ju nästan så att man längtar tillbaka lite dit! Särskilt nu när man vet att de blivit en Gastro Pub! 









måndag, december 05, 2022

En vit måndag

 Idag så vaknar man upp till en lite ljusare framtid. Nä, inte framtid men det var liite ljusare ute när det hade kommit lite snö. Framförallt märktes det när man körde bil och träden runt om "lyste" upp. Eller de lyste väl inte upp men det reflexerade ljuset på ett fint sätt.

I lördags så åkte jag och Ina till Linköping. Natten mot lördagen hade jag grym huvudvärk och var tveksam till att åka. Men vi drog iväg i alla fall. Vi började med att åka till Ljungsbro för ett besök i Cloettabutiken. Det blev lite godis inköpt men det var ju inte direkt nå billigare. Lite billigare på vissa saker men inte något revolutionerande direkt. 

Sen drog vi till Linköping och friidrottshallen. Vi var där i väldigt god tid. Vi tänkte att de skulle ha någon form av cafeteria med någon typ av mat. Men det var bara varmkorv för 20:- styck. Så vi drog iväg till Donken. Och jag brukar inte vara så förtjust i Donken men här var det bra. Det var nog för att det var fräscht. Inte en massa skräp som stod överallt. Det var två pers som bara gick runt och höll ordning. Och maten var oxå bättre än vanligt. Sveriges bästa Donk?

Tillbaka i hallen så var det lite uppvärmning innan det var dags att stöta. Hon kände ett sånt bra flyt i instötningen. Och fick väl då en förhoppning om ett pers. Men hon blev lite nervös och kom inte riktigt upp i pers. Och hon har tränat för lite rotation för att våga köra det på tävling. Kulan kan hamna lite varstans än så länge vid rotation. Hon blev tvåa i klassen och fick i alla fall ställa sig på pallen innan vi åkte hem.

På söndagen gick jag ut och sprang en sväng. Det blev 13 km i lite bakhalt underlag. Vackert så ändå! Vi får väl se när nästa pass blir.




fredag, december 02, 2022

Fredag ändå

 Den här veckan har gått rätt så fort. Det är hela tiden mycket att göra på jobbet och jag har svårt att säga nej när någon behöver/vill ha hjälp. Så då sitter man själv med andan i halsen och försöker göra alla nöjda och glada.... till vilken nytta? Jo, aktieägarnas så klart! Så det är ju bara bra att jag verkligen bjuder till och jobbar hårt. Då kommer ju våra kära ägare att få en relativt bra jul. Och det är ju verkligen något man unnar dem.

Annars inte så mycket att orda om. Ska till Linköping imorgon. Det är ju en bit dit. Men vi får hoppas att vägarna håller sig torra och fina. Och att Ina tycker det är kul att stöta kula. 

Nästa vecka är det julfest på jobbet. Jag har inte anmält mig. Jag orkade inte det helt enkelt. Jag var så jäkla slutkörd förra veckan när detta skulle göras att jag inte orkade gå iväg och fylla i lappen. Jag hann inte heller för den delen....  Men vad är väl en fest på Stadshuset? 

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, december 01, 2022

Ny månad

 Då drar vi igång årets sista månad. Eller som en del säger, årets sista kapitel. Men jag föredrar nog det första, årets sista månad. För det är ju exakt det som det är! Efter årets sista månad börjar nåsta års första månad, det är liksom så det funkar!!

Det blev lunchjogg med Control Joggarna igår. Vi körde 8-kilometersrundan bort och förbi ICA-lagret och sen över til andra sidan järnvägen vid Skälby och tillbaka mot och sen över Hammarbyrampen. Igår tycker jag nog det gick lite snabbt för mig. Kanske för att jag sprang i tisdags oxå. Men det är som vi säger i Control Joggarna, känns det lätt så får man prata mer och tvärtom.


Idag ska jag nog försöka få tag i någon som kan kolla på Freddies baksida lår. Det vill ju liksom "aldrig" ge med sig. Och hon är inte så glad över att inte få träna.

Ina var och tränade med kastgruppen igår. Så hon fortsatte träna på olika drillar för rotationstekniken. Kul att hon har en tränare där som verkligen kan hjälpa till! 

Annars intet nytt. Ha en fin torsdag och en fantastisk sista månad på året!!

onsdag, november 30, 2022

Månadens sista dag!

 Japp, strax lämnar vi November och går in i December. 

Igår var jag till gymmet med Ina. Jag gymmade dock inget. Jag körde en sväng på löpbandet. Jag tänkte se hur mycket det diffade på klockan när man körde löpband. Så min tanke var att hålla 5:30 min/km i 8 km och sen se vad klockan hade fått ihop. Jag har inte riktigt fattat hur klockan skall kunna veta hur långt det blir på ett löpband eller hur fort man springer. Hur som helst. När det hade gått 8 km på bandet i ett jämnt tempo så sa klockan ca 7 km. Man fick "kalibrera" klockan efter passet och jag måste nästan testa att springa 5:30-tempo igen någon gång för att se om den är med då.


Igår sa klockan att jag var 100% laddad när jag vaknade, idag vad jag bara 69% laddad. Så det blir en tuff dag :-)
Har i och för sig ett lunchpass idag men Control joggarna. Så det blir väl kanske 8 km idag oxå.

Nähä, dags att dra igång verksamheten, ha en fin onsdag!

tisdag, november 29, 2022

Är det TB's Brorsa?

 Läser i dagens VLT att det skall öppnas en ny godisbutik på Erikslund. Bland annat så står det detta:

Ägare till butiken är Ninas man Musa Özel tillsammans med Johan Jansson. Butiken räknar med att ha cirka 10-12 anställda.

Då blir man ju lite fundersam på om det är brorsan eller om det är någon brorsan "Wanna be"?

 

Grått

 Det är inte direkt några ljusa dagar som passerar numera. Det är grått och disigt och inte en gnutta blå himmel finns att se. Och det blir mörkare och mörkare för varje dag som går. Men snart vänder det! Det är väl bara typ tre veckor kvar innan det vänder. Om än långsamt. Men tänk sen i vår när det blir ljusare och varmare och grönare och ja, Ni vet hur det är!!!

Hur som helst, idag är jag tom på ord. Har absolut inget att skriva om. Eller, jag har ju en klocka som säger hur mycket "body battery" jag har. Det dräneras under dagen och fylls på under natten. Och det var länge sen batteriet blev fullt. Men i natt hände det!! 100%! Grymt! Känner jag mig stark och pigg då? Måste jag svara? Men kul ändå att äntligen få ett fullt batteri.

Ha en fin tisdag nu vänner!!!

måndag, november 28, 2022

Äntligen måndag igen... eller...?

 Varför är det så här? Att helgerna går alldeles för fort. Det är fredag eftermiddag och en hel helg framför sig. Och så vaknar man upp och det är måndag igen.

Det började med en runda medans Ina jobbade på fredagskul i friidrottshallen. Fick ihop 11 km i regn och mörker. Tungt men skönt när det är gjort!


På lördagen åkte jag och Ina till Örebro för lite kulstötning. Inget nytt pers men bara cm ifrån pers så det var ju helt ok. Det vi båda kunde konstatera är att nu måste hon börja träna med ansats så att hon vågar köra det på tävling oxå. Det är svårt att mäta sig med andra om man bara står stilla och stöter. Ändå är hon bara typ en decimeter från pallplats. 

Det lite tråkiga i detta är att hon förhoppningsvis skall opereras igen. Och det är ju lite tragiskt när hon nu har kommit in lite i kastgruppen och har tränare som kan tipsa henne om drillar hon kan köra osv. Det andra tråkiga är att det knappt finns kultävlingar för F17. Det finns en i Linköping nästa helg. Men sen vet jag inte när nästa möjlighet är. Så det kanske passar bra med en operation snart.... Då kanske hon inte missar så många tävlingar i alla fall.

På söndagen var jag ut och sprang med Jesper. Det blev återigen 11 km. Så förra veckans total blev inte så dålig, 37 km är ju ändå helt ok. Sen att jag är som en snigel är ju en annan sak. Men det spelar i och för sig mindre roll.


Efter detta var det försäljning av stol till IKEA, inköp av lysrör och hundmat till mamma och sen montering av lysrör.

Och nu är helgen över, bara att ge allt för aktieägarna igen! Ha en fin måndag!

fredag, november 25, 2022

Friday!!

 Ett år äldre men sover lika illa :-)

Det blev i alla fall ett pass som 51-åring igår. Klockan tyckte jag skulle köra ett intervallpass och det var ju länge sen jag gjorde det så jag gjorde som Garmin sa till mig.


Efter passet var jag med familjen och käkade på Bishop. En Fish and chips och ett par London Pride. Fisken var dock sämre än vad den varit tidigare, synd. Saknar denna fantastiska rätt serverad i London!!

Hur som helst, snart helg! Örebro väntar i morgon. Kulstötning för Ina. Bilkörning för mig!

Ha en fin helg nu vänner!!







torsdag, november 24, 2022

Det närmar sig helg!

 Jag har känt mig mer och mer sliten den sista tiden. Jag känner mig som en disktrasa som jag försöker vrida ur det sista krafterna ur och hoppas att det skall komma en stund då man blir påfylld lite så att det går att vrida ur lite mer.

Igår skulle vi ut och testa ett program som jag gjort i produktionen för materialbeställning av kanban-material. Panel-pc var uppsatta runt om den nya linan och scanners var configuerade. Jag var övertygad om att jag hade gjort klart programmet för länge sen..... Yeah, right! Det kom som en chock för mig när jag inser att programmet knappt är halvklart (lite överdrivet). 

Jag funderar lite senare på hur det kan bli så där, är jag helt borta eller? Men kommer fram till att det är f*n omöjligt att vara på flera priojobb på samma gång. Särskilt som det dyker upp allt annat oxå.... Så jag har nog börjat med det där programmet. Klurat ut hur jag tänkt göra det. Och så har det kommit något annat imellan och då har det till slut kommit så mycket grejer att jag glömt bort att jag inte var klar med det första än. Ingen kul upptäckt när det sker....

Men det är bara att kavla upp skjortärmarna (som om jag skulle använda skjorta....) och ta i lite mer. Aktieägarna har oxå en Jul framför sig. Och man vill ju att de ska få ha det bra!!!

Ha en fin torsdag nu vänner!!!

onsdag, november 23, 2022

Mittvecka

 Snart har vi kommit fram till halvtidsvilan för denna vecka. Då börjar nedräkningen på allvar inför helgen! 

Igår hände det inte mycket att berätta om. Jag gjorde inte mycket efter jobbet. Jobbet var som vanligt, hårt.... Freddie skulle på scouterna igår kväll. Det stod simning på programmet. Så jag skjutsade henne till Lögarn och sen var jag och hämtade henne. Hon hade även vid vissa rörelser i vattnet ont i sin baksida lår. Så att ersätta löpning med simning kanske inte är så bra. Det kanske är så enkelt att det bara är vila som gäller. Men det vill hon ju absolut inte göra....

Nähä, dags att göra lite nytta! Ha en fin onsdag!!

tisdag, november 22, 2022

Bättre än inget

 Slask är väl ett bättre och mer passande ord för det som kommer ner för tillfället. Otroligt blöt snö. Lär innan helgen ha försvunnit gissar jag.

Igår var jag ut och jogga en sväng igen. Börjar ju nästan tro att det blivit en vana!! Inte långt, inte snabbt men i alla fall en runda. Det är jag nöjd med. 


I övrigt så har jag inte så mycket att orda om. Det sägs att det har börjat ett fotbolls-VM. Men vem bryr sig? Det är ju ändå ett mästerskap som inte handlar om fotboll. Det är ju hur man fick mästerskapet, hur man behandlar folk och ett FIFA som verkar helt...... orkar inte ens skriva om FIFA. De är inte värda min tid!

Så låt oss istället önska varandra en fantastisk tisdag! Och jag hoppas verkligen att just Du får en magisk dag!!

måndag, november 21, 2022

Nystart!

Japp, det var en väldigt snabb helg!! Det började med middag på Bistro Gränden i fredags med avdelningen. Övriga fortsatte till O´learys men jag promenerade hem. På lördagen var det dags för en tripp till Örebro för kultävling för Ina. Hon inomhuspersade och var väl rätt så nöjd med det! Dessförinnan hade jag hunnit med en liten runda på 8 km. Det var en ganska blåsig runda så inte så överdrivet skön.

Här är ialla fall passet:


På söndagen var det återigen dags för Ina att tävla. Denna gång på Apalby kastplan i snö och blåst. Hon kastade diskus i kylan och fick inte alls till det. Och det var väl inte väntat heller då hon knappt hållit i en diskus under hösten. Hon körde några kast inne i kastringen. Men det är kast in i ett rejält skynke två meter bort så svårt att veta om det är bra eller inte. Det hade dock känts bra men det är klart det är skönt med värme och snöfritt, då är det mesta lättare.

Avslutade dagen igår med ett tränarmöte. Inte mycket att orda om mer än att helgen tar slut alldeles för snabbt!!

Nästa helg blir det återigen kulstötning i Örebro. Så spännande att se om hon kan slå sig själv igen!

Ha en fin dag och en fin vecka nu vänner!


fredag, november 18, 2022

Fiaskonatt

 Vaknade runt 02:20 och kunde inte somna om. Klockan blev 4 och jag började fundera på att gå upp och dra iväg till jobbet. Men tänkte att om jag somnar om nu så är det värt det. Och så somnade jag om. 

Och drömde jäkligt skumt. Jag skulle till London med familjen. Men inser 2 timmar innan flyget går att jag checkat in och skrivit ut boardingkorten. Tänker att det kanske vi kan betala för på flygplatsen. Men av någon anledning så ska jag ändå åka och skriva ut det där. Och det skulle jag göra hemma i lägenheten. Alltså där vi bodde förut. Så jag åker dit men sen blir det jäkligt rörigt. Det dyker upp en snubbe i trapphuset som försöker gömma sig för mig i en liten skrubb där... Jag undrar ju vad han håller på med..... Det dyker upp barnfamiljer där i trapphuset och trapphuset ser ju inte ens ut som det gjorde "back in the days". Tiden går och vi kommer ju inte hinna. Började fundera på om vi kunde köpa nya biljetter till dagen efter men som tur var så vaknade jag då. Känns som om det skulle kunna bli dyrt.... :-)

Var på gymmet igår med Ina. Jag var mest med som sällskap. Men spelade lite bänkpress ialla fall och sprang 2 för mig snabba kilometer på bandet. Vilken skillnad det är att springa på band och att springa "själv". Sätter man farten på 4:40 min/km så har man ju inget annat val än att springa så snabbt om man inte vill ramla av. Ute får man ju liksom kriga själv för att hålla det tempot. Nu höll jag bara det en kort stund på slutet men kul att springa på lite.

Ha nu en fin helg vänner!!

torsdag, november 17, 2022

Lunchjoggarna

 Japp, det blev en lunch jogg igår med Lunchjoggarna här på jobbet. Vi var tre stycken som drog iväg vid 11-tiden. Det var jag, Jesper och Arboristen. 8 km senare kunde man konstatera att man fått jogga lite i dagsljus, inte illa!! Det blev dessutom ett lite snabbare runda än i tisdags. Och då tyckte jag att det var tungt. Kändes ändå lite bättre igår på något vis. Kanske var det sällskapet som gjorde det.


Idag blir det en sväng till Ortopedens hjälpmedelsavdelning igen. Inas knässkydd skall justeras lite. Det är något som skall bytas ut. Det blir nog bra!

Ha en fin torsdag!!



onsdag, november 16, 2022

Skratta

 I natt drömde jag något som jag inte kommer ihåg just nu. Men jag kommer ihåg att jag vaknade skrattande av en sak som pappa en gång sa. Och det "citatet" måste ju ha passat in i min dröm på något vis. Men kul att vakna av skratt istället för den vanliga ångesten!!

Tro det eller ej men jag var ut och lufsade en sväng igår. Det var inte långt, det var inte snabbt, det var jobbigt men jag gjorde det!!! Ingen smärta i kroppen men förkylningen har satt sina spår på orken. Hur som helst så blev det i alla fall dryga 5 km:


Och idag blir det förmodligen/förhoppningsvis en lunchjogg med Lunch Joggarna. Det är en grupp här på jobbet som har inplanerat jogg på onsdagar. Det har varit lite si och så med närvaron men idag hoppas jag att jag får med mig Jesper. Vi får väl se om han kommer ihåg det!! 

Ha en fin dag nu vänner!

tisdag, november 15, 2022

Märkligt

 Det är rätt märkligt att man vaknar mitt i natten, typ vid 1-tiden. Det känns som om man aldrig somnar om. Men när man tittar till klockan nästa gång så har det gått ett par timmar. Och man har sovit större delen av det. Men ändå känns det inte som om man har sovit. Det är nästan så att man drömmer att man är vaken och inte kan sova. Jaja, så skum är jag....

Det var en stressig dag på jobbet igår. Man skulle vara överallt på samma gång. Kan ju säga att dagen gick rätt så snabbt! Men det tog ut sin rätt. Åkte hem, lagade mat och däcka sen. Nya tag idag!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ni får ha en fantastisk tisdag!!

måndag, november 14, 2022

I'm back!

 Än sen då? Tänker Ni. Ja, jag funderar på exakt samma sak, än sen då? Vem bryr sig!!

Hur som helst så sitter jag nu på jobbet igen. Helgen är över. Fru Blogg är hemma igen. Och Freddie, precis som jag sa till henne, ondare i benet av att köra gymnastiktävling igår. 

Ok, vi tar det från början. Tanken var att åka upp till Norrland för att fixa fru Bloggs föräldrars router i deras sommarstuga som slutat att fungera. Samtidigt skulle vi passa på att fixa våran router på Torpet som hängt sig. Jag hade även en liten förhoppning att i alla fall komma upp och rensa hängrännorna igen. Och kanske med lite tur räffsa undan lite löv. Jag vet, väldigt kort om tid och väldigt optimistiskt. 

Men eftersom Freddie absolut skulle iväg på den där gymnastiktävlingen i Eskilstuna igår så blev det fru Blogg som fick åka iväg på turné. Och hon gjorde ett fantastiskt jobb! Men det var en liten rysare innan hon kom iväg. Det började med att jag skulle åka och tanka bilen innan hon skulle åka. Och då tänkte jag att jag även skulle passa på att kolla oljan. Hon skulle ju ändå iväg på långresa! 

Det finns ju ett gäng markeringar på oljestickan och där nivån bör ligga ungefär i mitten av dessa. Dessa markeringar ligger ju en bit upp på stickan. Och jag satte igång och testa. Men det visade ingen olja alls! Hm, det låter ju inget bra! Så iväg och fixa olja och fylla upp. Vi fyllde på till typ nästhögsta "krysset". Och hon kom ju både fram och tillbaka igen. 

Dessutom så drog bilen mycket mindre än när jag kör.... 0,73 l/mil med dubbdäck. Det har jag sällan med sommardäck. Men jag gissar att tid är pengar... typ....

Jag och tjejerna fick alltså åka till Eskilstuna med tåg. Och det måste jag säga var ett fiasko. Och då menar jag prismässigt! Hur tusan skall det behöva kosta nästan 400 kr ToR till Eskilstuan för mig och två dvärgar? Sen buss för ca 110:- ToR till Vilsta sportcenter. Det är ju, trots dyr soppa, mycket billigare att åka bil för oss! Och en jäkla massa extratid tar det oxå att åka tåg. 

Men vi fick ju i alla fall en lite utflykt! :-)

Ha nu en fin måndag vänner!!!

fredag, november 11, 2022

Bättre minne idag

 Ja, även om det öppnades mail och andra ointressanta mail först så kom jag snabbt ihåg vad min huvudsakliga uppgift här i livet är, att blogga!

Återigen, ursäkta för fadäsen igår! Det var ju inte första gången heller som jag missade. Och förmodligen inte sista gången heller... Men jag kan lova att jag gör mitt bästa!!

Blir hemma även denna dag. Jäkligt drygt med en hals som är usel och en kropp som är trött. Idag även huvudvärk. Vi får väl se hur länge jag orkar sitta framför datorn idag. Men ska försöka få ihop 8 timmar så man inte bränner viktig flex på att bara vara typ....

Som det känns nu så blir det inget Team Norrland i helgen. Synd! För det skulle vara bra att få detta gjort nu. De fick snö i onsdags men den är nog borta nu. Men det dröjer väl inte länge förräns det kommer snö och det blir kanske halt och jäkligt. Då vill jag inte åka!

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, november 10, 2022

Oj oj oj

 Hur kunde jag glömma??? Jag satt vid datorn redan 5 i morse. Men jag satte mig och jobba direkt utan att blogga, bedrövligt!! Tur att man har fantastiska vänner här på bloggen som påminner mig om vad jag borde syssla med här i livet. Så nu sitter jag här och försöker få ner något klokt. Eller något i alla fall....

Är hemma idag oxå. Ska in på möte nu. Ni får ha en fantastisk dag!!

onsdag, november 09, 2022

Vaknade tidigt

 Jag hoppade in i duschen före kl 5. Frullen käkades strax efter 5. Svårt att inte vara glad när man får möjlighet att utnyttja nästan hela dygnets timmar vaken. För om man vaknar kl 4 och sen somnar sent ikväll, då har man verkligen tagit tillvara denna onsdagens underbara dag!

Om man skall vara allvarlig så är jag rätt så trött. Tröttare nu än när jag vaknade och inte kunde somna om. Jäkligt konstigt det där med sömn.... 

Vi skulle behöva åka upp till norrland en sväng oxå. Fru Bloggs föräldrar behöver hjälp med sitt nätverk där. Och det är ju något tuffare för dem att åka dit så här för en lite sak än vad det är för oss. Och om vi ändå skall dit så kan jag ju åka förbi på Torpet och kolla varför vårat nätverk inte funkar där. Och då samtidigt sätta in en timer som gör att routern startar om sig en gång om dagen. Då borde det ju fungera klockrent. Jag gissar att den hängt sig nu efter 4 månader i drift. Så åker vi dit så skulle vi kunna fixa två saker på samma resa!! Mycket bilåkande men det får man väl ta.... Vi får se hur det blir...

Annars är det väl i vanlig ordning inte så mycket att orda om. Ha en fin onsdag!!!

tisdag, november 08, 2022

Hemma än

 Japp, fortfarande inte bra. Och jag hade ändå inte fått komma tillbaka till jobbet än. Det skall gå 24 timmar efter det att man blivit bra igen. Så nu är det väl först på torsdag jag kan åka till jobbet i bästa fall.

Nä, jag har inget emot att jobba hemifrån men jag skulle hellre kunna göra det när jag vill och inte när jag måste. Och normalt så är det i undantagsfall jag får jobba hemifrån. Det finns så många fördelar med att kunna jobba hemifrån. Jag kan passa på att köra en tvättmaskin. Det måste man göra när man är trött och seg på kvällen annars. Hänga tvätten blir en mardröm när man är trött och bara vill sova. Nu kan jag hänga den när arbetsdagen är slut. Den tiden man i vanliga fall är på väg hem från jobbet. Så det är en jäkla fördel att kunna göra såna saker medans man jobbar hemma.

Nåväl, nu blir jag ju av med några tvättningar i och med dessa dagars hemjobb. Och det är ju vackert så!! Och det är ju bra att jag kan jobba istället för att vara sjukskriven. Det är ju inte så att jag är dödssjuk, jag har ont i halsen utan feber. Men dumt att vara på jobbet då någon annan kanske får samma problem som mig då.

Nä, dags att jobba! Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 07, 2022

Omstart!

 Ja, så är det ju på måndagar. Man börjar om igen. Idag är det dock lite annorlunda. Jag jobbar hemifrån idag. Jag vaknade upp i natt och hade ont i halsen, vilket jag hade även när jag sen vaknade på morgonen. Så för mina arbetskamraters skull så tänker jag jobba hemifrån idag. Det passar mig rätt så bra för jag skulle verkligen behöva arbeta med vissa saker jag måste bli klar med i lugn och ro. Sen får vi väl se hur mycket lugn och ro det blir för det är en jäkla massa möten idag och tiden mellan dessa är inte lång.

I lördags var vi på handledarutbildning för körkort. Det var väl rätt så mycket självklara saker som gicks igenom. Men så fort alla papper med mera är registrerade nu så får vi ut och övningsköra med Ina. Det känns ganska konstigt faktiskt. Det var ju alldeles nyss hon låg i barnvagnen.....

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin måndag!!

fredag, november 04, 2022

Skrämmande

 Igår var jag ut och lufsade igen. Men det finns ingen som helst kraft i den här gubben. Jag har nog aldrig  sprungit så här långsamt när jag har sprungit själv som jag gjorde igår. 5 km i snigelfart. Och ändå var inte pulsen så låg som man tycker att den borde vara i det tempot. Men som jag säger till alla andra som vill springa, det är bättre att springa kort och långsamt än att inte springa alls! Men jäkligt svårt att förlika mig med att det skall vara så här uselt....

Passet:


Nåväl, vi var iväg och tvättade bilen igår. Jag tänkte att däcken skulle bli lite mindre skitiga innan det är dags att skifta. Nu gäller det bara att få det gjort innan de blir skitiga igen.... Och om Freddie vill till hallen och springa i eftermiddag så har jag lovat att följa med och coacha henne. Så då blir det inte något däckbyte idag. Och imorgon är det utbildning för att kunna få övningsköra med Ina. Och dessutom så skall det tokregna och då är det ju inte så jättekul att byta däck. Får se om man kan få till ett skifte på söndag....

Jaja, ha en fin fredag nu vänner!! Och framförallt, ha en fantastisk helg!!

torsdag, november 03, 2022

Kom upp ett minne idag

 London *klapp klapp klapp*







Skum sömn

 Eller usel... Vaknar och är vaken nån timma. Och så håller det på. Sen när man tänker sig att man skall gå upp så somnar man, haha. Nåväl, jag är i alla fall på plats nu och det var väl tur att det blev en del inarbetat flex igår. 

Jag har verkligen ingenting att skriva idag. Så jag låter helt enkelt bli! Ibland är det så att man är så jäkla trött så man knappt kan tänka. Och då är det svårt att få ner något i bloggen. Ibland kan man dock knappt sluta skriva och bloggen fylls på bra. Eller bra kanske var fel ordval. Men Ni fattar, det blir i alla fall ett inlägg som är någorlunda meningsfullt. Btw så ska jag nu gå att hämta en cappucino (eller hur det nu stavas? Edit: Cappuccino står det på maskinen. Jag ändrar inte ursprungstexten bara för att visa hur usel jag är på att stava :-)). Jag kan inte dricka kaffet i den nya automaten här på jobbet. Jag får ont i magen direkt. Verkar gå lite bättre med cappucino istället. Även om det inte är direkt gott så innehåller det väl kaffe på något vis och då slipper man i alla fall kaffehuvudvärken :-)

Ha en fin torsdag!

onsdag, november 02, 2022

Ny operation

 Igår var vi ju till Inas läkare för att kolla knät. Det såg ju rätt så bra ut på MR men knät viker ju ner sig vid vissa rörelser. Det verkar som om korsbandsdelen är stabil. Dock så verkar det som om menisken inte är vad den skall. Så det blir en operation av den. Stackars lilla Ina. När hon äntligen kommit igång och börjat träna så är det dags för nästa operation. Hoppas verkligen att det blir bra efter detta och att hon slipper fler problem sen. Hon får fortsätta styrketräna innan operationen i alla fall så det är ju bra. 

Förhoppningsvis så får hon en tid före jul. Jag hoppas det blir så fort som möjligt. Men det är väl fler än Ina som behöver hjälp. 

Igår var jag ute och lufsade för första gången på 15 dagar! Jag har ju jäkligt ont i skinkan när jag går. Det går mycket bättre att gå i trappor. Och igår när jag testade att jogga så kändes det mycket bättre än att gå. Så på något vis så är det väl bekvämare för skinkan att ha lite högre knälyft. Jag har ju inte överdrivet högt knälyft när jag löper (tyvärr) men förmodligen högre än när jag promenerar i alla fall. Kanske blir detta mitt sätt att få till ett bättre löpsteg?

Här är passet:


Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jo just det, dags att fundera på att byta däck på bilen.... Det blir spännande med min skinka.....

Ha en fin onsdag!!


tisdag, november 01, 2022

Tisdag idag!

 Och då är det dags för en tripp till Köping. Ina har en tid hos ortopedläkaren som opererade henne. Synd att det är i Köping men bra att hon får komma dit!

Annars är man väl som alltid trött och sliten. Fortfarande ont i skinkan. Har märkt att jag obehindrat kan gå uppför trappor. Kanske man kan börja träna igen då. Springa i trapporna på Djäkneberget kanske..... Drygt att ha ont hur som helst. 

Nähä, eftersom det blir en kort arbetsdag idag så är det nog bäst att dra igång så jag hinner göra någonting bra för aktieägarna!

Ha en fin tisdag!!

måndag, oktober 31, 2022

God förmiddag!

 Idag var det dags att lämna in mammas bil på service. Så idag blev man sen till jobbet. Och ändå har man varit vaken sen 4. Så det var ju lite bortkastat....

Helgen gick i områdesstädningens tecken. Det var klippa häckar och det var och räfsa löv och det var upp på taken och rensa hängrännor med mera. Hårt jobb helt enkelt. Vi har ju ett gäng äldre i våran länga så det blir ju mer att göra för oss som är "unga". Och det är ju naturligt att det blir så. De hjälper till med det dom klarar av och orkar. Och ett tag tänkte jag där att snart kanske det flyttar in lite yngre förmågor istället. Det vet man ju aldrig. Och då kanske man kan få lite mer hjälp. Sen tänkte jag, nja, det är ju inte säkert att de är några som är lojala och hjälper till. Och kanske har de knappt hållt i en räfsa etc....

Nåväl, jag har haft ont i ryggen eller snarare övre delen av ena skinkan. Det gör jäkligt ont när jag går. Dock så gör det inte så ont när jag går upp för en trappa. Så fler trappor åt folket!!! Det är rätt så drygt och jag vet inte hur jag skall bli av med det. Fiasko helt enkelt!!

Jaja, ha en fin måndag nu vänner!!!

fredag, oktober 28, 2022

Kung?

 Igår fortsatte vi med vårat projekt att flytta in en gammal lina i ett eget, stängt för omvärlden, nätverk. I onsdags när vi avslutade så såg det rätt så mörkt ut. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Igår morse så hittade jag en brandvägg som låste orderprogrammet från att kommunicera med en PLC. Och grejen var att det fanns en regel som tillät detta men bara då vi låg i domänen. Den har vi ju lämnat nu. Och övrig trafik var låst mot denna PLC. Så jag satte denna till toköppet och då började det att fungera, vilken lycka!!

Men det var ett par kämpiga dagar och man känner sig lite trött idag. Så med lite tur så kanske man kan ta en lite kortare dag idag? Dessutom så är det ju städdagar i samfälligheten och det sägs att våran länga skall köra idag.... Lär ju inte räcka men vi kommer väl en bit i alla fall....

Ha nu en fin fredag och en trevlig helg vänner!!

torsdag, oktober 27, 2022

Lång dag

 Det blev en lång dag igår. Och inte gick det bra heller... Men det gick bättre än förra gången. Nu är det bara en station kvar som inte vill fungera som den skall. Och det känns som en jäkla utmaning att få den att funka. Vi får väl se... Orkar inte en lika lång dag idag hur som helst. Det där med långa dagar är inget för mig.

Har inte hänt så himla mycket mer sen igår. Så jag låter Er få slippa ifrån bloggen lite snabbare idag. Passa på att göra något vettigt med tiden ni nu får!

Ha en fin torsdag!

onsdag, oktober 26, 2022

Spännande dag

 Haha, ja, det var väl kanske lite att överdriva. Idag ska vi dock försöka oss på att frigöra en gammal lina från nätverket och köra det i ett litet eget nätverk. Det gick ju inte så bra sist, för någon månad sen, men jag har ju sen dess klurat lite och idag är det dags att testa igen. Vi får väl se hur det går.... 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är mycket covid som går nu tydligen. Flera på jobbet som åkt dit på det. Känns så där.... Men det är ju bara en vanlig sjukdom numera så kanske inget att oroa sig för. Det är det väl inte annars heller, blir ju sällan bättre av att man går runt och oroar sig. 

Nä, nu är det dags att göra aktieägarna stolta! Ha en fin dag!!

tisdag, oktober 25, 2022

Tisdag och mörkt

 Men det var rätt så skönt ute. Skulle man inte till jobbet hade man lätt kunna tänkt sig en lugn fin runda.

Igår såg jag rådjur utanför fönstret på Torpet. Idag var det rådjur vid garaget när jag skulle åka till jobbet. Nog för att jag spelade innebandy med Rådjuren en gång i tiden men de behöver ju inte påminna mig om det hela tiden.....

Idag skall jag med Ina till nån ortopedklinik som gör skydd typ. Hon skall kolla om det går att få något bra knäskydd som hon kan använda när hon kör lite mer icke lugn träning/tävling. Och det kan ju vara bra. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin tisdag!!

måndag, oktober 24, 2022

Utanför fönstret på Torpet

Tillbaka på jobbet

 Japp, ny vecka och jag är tillbaka på jobbet! Röda mattan var utrullad när jag kom hit osv....

Jag värmde i lördags upp för nästa helgs städdagar i samfälligheten. Jag var till mamma och fixade lite. Jag tog bort det värsta för stunden. Det kommer ju nytt hela tiden... Men även om jag bara jobbade dryga timmen så fick jag träningsvärk. Det visar ju verkligen hur tufft det är att räffsa löv!!! Eller säger det något annat...?

Jag klippte i och för sig bort lite grenar från vårat äppelträd oxå. Jag vet, det är inte säsong för det men vi hade några grenar kvar som stack iväg upp mot himlen och det såg för djävligt ut så jag klippte bort de.

Hur som helst, nu är det dags att ösa på med jobb. Det kan bli en "svettig" vecka på jobbet, den som lever får se.... 

Ha en fin måndag!!

fredag, oktober 21, 2022

Spel och dobbel

 Det är ofta jag sitter och funderar på varför man överhuvudtaget får göra reklam för spel i framförallt TV.

Jag tycker själv det är rätt kul/spännande att spela lite. Ha en tipsrad med brorsan varje vecka. Att ha en V75-rad med mina gamla klasskamrater från gymnasiet. Och även lite Lotto på det. Men jag skulle inte säga att jag har problem med spelandet. Är mer en social grej för mig.

Men det finns sjukt många som inte kan hantera detta med spel. De klarar inte av att sätta gränser för sitt spelande. De spelar bort allt de äger och har och även framtiden. 

Så hur i helvete kan det vara ok med reklam om casinospel och allt annat jäkla skit som pumpas ut i reklamavbrotten? Det borde ju förbjudas tycker jag!

Sorry för att jag skriver av mig här men jag kände att jag behövde få det ur mig. Nä, dags att lägga in några rader nu... Hörs, hej!!

Fredag och jag avslutar veckan hemifrån

 Japp, det blir att vara hemma idag oxå. Det tyckte även chefen var det bästa så då finns det ju inget som hindrar mig.

Det går åt rätt håll med förkylningen. Känner fortfarande lite i halsen men inte som tidigare. Sömnen bättre och vilopulsen lägre igen. Ingen huvudvärk än så länge och ingen feber! En lugn helg borde göra susen!

Annars så fick jag upp ett minne i telefonen idag. En bild på en tappkran Red fox. För fem år sedan hade de den på Bishop Arms. Det var bättre förr!!

Ha en fin helg!!



torsdag, oktober 20, 2022

Jobbar hemifrån

 Ja, jag är inte helt 100 än men borde kunna jobba hemifrån i alla fall. Har fått så mycket frågor dessa dagar så jag måste svara på dessa. Och så är det några möten inbokade idag som jag borde vara med på. Eller jag tror inte de har någon nytta av dessa möten om jag inte är med.... Så klart man ställer upp. Tänker nog inte åka tillbaka till jobbet denna vecka utan kör hemifrån. Och det har ju gått bra under en pandemi så det skall nog funka även dessa två dagar!!

Annars händer det väl inte så mycket när man är hemma och sjuk så det har varit två rätt så färglösa dagar. Jag hoppas verkligen att Era dagar har varit bättre!!


Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, oktober 19, 2022

Fortfarande sjuk

Och sjuka drömmar. Sov dock bättre i natt än förra natten. Men fortfarande halsont och förhöjd temperatur. 
Ha en fin dag vänner!

tisdag, oktober 18, 2022

Sjuk

Japp, en jobbig natt blev det med konstiga drömmar. Huvudvärk, halsont och lite feber gör att jag viker ner mig idag 

måndag, oktober 17, 2022

Jaha, måndag igen då...

 Det känns som en väldigt kort helg. Var ut och sprang med Jesper en mil i lördagsmorse. Sen var vi iväg till Åsby trädgård. På eftermiddagen somnade jag en stund. Sov säkert bort en timme. 

Här är passet (som var långsamt men ändå med hög puls):


Kollade sen på VIK's match mot Djurgården på TV. 0-0 men allt annat än tråkig. Djurgården var bättre och vann rättvist efter straffar. Man såg skillnaden i det offensiva spelet. Där VIK kändes ensamma i anfall och mest skickad in pucken i zon för att sen jaga efter. Djurgården kom samlade i anfallen och det var bara en toppinsats av juniormålvakten som gjorde att man fick en pinne med sig.

På söndagen var det VF-cupen på förmiddagen. Hann byta en glödlampa hos mamma på vägen dit. Freddie persade i höjd (som hon varken ville tävla eller träna i höjd under flera år). Sen var det även 60 m där hon oxå persade. Kul efter hennes vecka i sjuksängen.

På eftermiddagen somnade jag återigen och sov över en timme. Vet inte varför jag är så jäkla trött. Är trött även idag så skulle behöva sova en stund efter lurren även idag tror jag.... 

Ha en fn dag!!

fredag, oktober 14, 2022

Fredag igen

 Ja, äntligen fredag igen! Två lediga dagar att se fram emot! Två lediga dagar att vila upp sig på!

Vi får väl se hur mycket vila det blir.... Det finns alltid saker som behöver göras. och det börjar ju dra ihop sig till höststädningen oxå. Några veckor kvar tills dess men kan ju vara bra att göra vissa saker på tomten som vi bara kan slänga i containern istället för att behöva åka iväg med det till återbruket.

Jaja, vi får väl se. Det blir säkert bra!!

Ha en fin helg! Och Coach, lycka till i helgen!!

torsdag, oktober 13, 2022

Nu är björken borta!

Bra jobbat av arboristen! (Före- och efterbild)



Pingis

 Ja, det blev pingis igår på lurren. Gick så där... Kändes att man gjort ett uppehåll på några veckor :-)
Men det var kul att lira. Kul att höra att Coachen går in som Coach i div 2 laget. Snart byter väl div 1 laget och div 2 laget plats. Vad kan gå fel med den bästa Coachen? Inget som jag kan se i alla fall!!

Det är rätt kul att spela pingis ändå. Särskilt när man bara gör det för just den anledningen, att det är kul! Inga som helst krav på att man skall spela bra eller att man inte får torska mot den eller den. Då blir det bara ångest! Och då blir spelet aldrig bra. Nä, mer motionspingis till folket!!! Det borde vara som på 70-talet att "alla" hade ett pingisbord i källaren eller garaget. Att skyddsrummen i skolorna ångade svett av pingisspelande ungdomar! Det var tider det! 

Nähä, snart dags att gå till mamma och ta emot trädfällaren som skall plocka ner en björk. Är ju bra om det blir rätt björk :-)

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 12, 2022

Skrapa rutorna....

 Usch, jag gillar verkligen inte den här tiden när det är kallt och man måste skrapa rutorna på bilen innan man åker iväg. Kallt och jobbigt! 

Igår var vi till Unilab på Eriksborg med Ina för MR. Det gick väldigt smidigt. Vi var lite tidiga dit men fick komma in direkt och inga konstigheter. Nu är det bara att invänta resultatet...

Freddie blev sjuk igår. Vaknade med grym halsont. Och hon var så besviken för att det skulle ju vara skoljoggen igår och där brukar hon ju dominera. Vara bland de som springer längst. Men har man ont i halsen så ska man inte springa. Får hoppas att det ger med sig snart...

Idag är det föräldrarmöte på Inas skola. Kan inte komma ihåg att det fanns sånt i gymnasiet när jag gick där... Men eftersom man själv inte gick på det så kan det ju vara så att jag inte lagt det på minnet....

Idag blir det även ett besök till Klövernhallen för lite bordtennis. Nu var det ju ett gäng veckor sen senast så man är väl tillbaka på ruta ett. Dvs helt under isen.... 

Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 11, 2022

Riktigt mörkt

 Det är riktigt mörkt nu ute på morgonen. Det är ju inte så att man vill gå upp och bege sig iväg direkt men vad ska man göra. Aktieägarna finns ju där ute, och de väntar på mera stålar. 

Igår var det löpträning igen för Freddie med klubben. Det var på Rocklunda även igår. Hon verkar inte helt övertygad om att det ger henne så mycket. Och det är ju inte någon elitsatsande grupp. Det är snarare en grupp som i ett initiativ från Svenska friidrottsförbundet för att få de som är intresserade av att springa att göra det. Men som hon säger själv, "det är ju bättre att springa än att inte springa...". Klok, och man kan ju själv påverka hur hårt det blir. Men visst, är det långt mellan intervallerna till exempel, så det blir mer vila än vad som behövs, så känns det kanske inte som om man tagit i även om man öser på under löpningen.

Själv sprang jag milen igen. Det kändes lite bättre än senast utan för att för den skull kännas bra. Hälen är lite skum fortfarande. Och det gör att jag försöker tänka på hur jag springer. Jag försöker få steget under kroppen så att jag inte sätter i hälen först. Vi får väl se hur det går. Det är ju upp och ner i de där backarna på Rocklunda så det blir ju ingen "vanlig" löpning.

Passet:


I eftermiddag är det dags för Ina att åka till magnetröntgen. Sen vet jag inte hur lång tid det tar innan vi får veta hur det är med knät. Hon tycker i alla fall att hon har mindre ont nu än precis i början. Men att när hon har suttit stilla på lektioner och sen skall gå iväg så känns det. Vi får hålla tummarna helt enkelt att det inte är så farligt.

Ha en fin dag nu vänner!!

måndag, oktober 10, 2022

Är detta årets bästa dag?

 Ja, det kan man ju nästan tro. 10/10 är väl inte helt fel ändå!! :-D

Hur snabbt får en helg passera?

 Sjukt vad snabbt den här helgen gick! Fredag eftermiddag - måndag morgon. Helgen gick lika snabbt som du läste meningen innan.... Jag var till hallen i fredags eftermiddag med Freddie och en kompis till henne. De ville hoppa höjd. Så jag gjorde ett pass för dom. Sen fick de avsluta med 5*200 med 1 min vila och sen 5 ggr 100 med joggvila.

Igår var vi återigen till hallen. Det var ju vanlig träning. Och jag körde höjd. I övrigt var det kula och starter. Tiden går så himla fort på träningarna. De delas in i 3 grupper och dryga 20-25 minuter på varje station och uppvärming och avslutning. 1,5 timme flyger iväg. Men på sätt och vis så är det ju bra. Det betyder ju att det är rätt så kul ändå.

Jag var hem till mamma igår en sväng. Klippte gräset för sista gången i år. Räfsa lite löv. Tog ner några lampor som skulle rengöras. Passade på att byta några trasiga ljuskällor. Och så hade jag tänkt att skruva fast en gardinstång som satt lite löst. Det visade sig att den satt inte alls och det behövs ny plugg för den som satt där hade gått sönder. Och jag hade inga glasögon med mig så jag kunde inte göra så mycket mer just där och då. Jag måste dit igen och ta med mig lite prylar.

Men nu är det ny vecka och dags att se till att aktieägarna även nästa helg kan sova bättre än de som drar in stålarna åt dem.... 

Ha en fin dag!!

fredag, oktober 07, 2022

Fredag äntligen

 Ja, det går segt på något vis. Är mest rädd för att glömma bort massa saker som man måste göra. Både här och hemma. 

Igår var jag ut en lugn runda. Eller i alla fall en långsam runda. Kändes allt annat än lugn. Taskig kondis mao.

Idag spelar Sverige kvartsfinal mot Kina i lag-VM i bordtennis. Funderar på att köra halvdag typ och bara koppla av med lite pingistittande på eftermiddagen. Sen skall ju Freddie till hallen idag oxå. Hon vill köra lite intervaller. Och hon skall prova att hoppa lite höjdhopp. Hon har inte velat hoppa höjdhopp på flera år så lite överraskad blev jag när hon sa att hon ville hoppa lite höjd. Bara för att testa.... Jaja, jag kan ju inte gärna säga nej till det :-)

Nä, ett kort inlägg är ändå ett inlägg! Ha en trevlig helg!!


torsdag, oktober 06, 2022

Träningsvärk

 Jag var ju med Ina i tisdags och styrketränade. Och nu känner jag av det. Rätt skönt på sätt och vis. Det visar väl att man har gjort något i alla fall.

Var ut en kortis med Jenna igår. Men skulle även åka och köpa medicin till henne. Så det blev iväg till Erikslund för att bara kunna köpa hälften av det mamma skulle ha. Men de skulle finnas på Hälla så jag åkte dit och köpte. Sen till henne med medicinen innan vi skulle på Pinchos och äta. Freddie ville ju äta på Pinchos när hon fyllde år. Men det blev, av någon anledning som jag inte kommer ihåg nu, inte av. Så igår blev det av.

Pinchos är inte min favvorestaurang precis. Man skall köpa en massa smårätter och ska man bli mätt så krävs det fler såna än vad man någonsin kommer ha råd med. Så man får ju liksom hålla igen lite. Och sen ska man behöva hämta maten själv. Och balansera den där smala plankan genom restaurangen och upp för trappor. Hur som helst så verkade Freddie nöjd och det var ju det viktigaste igår!

Får se om man kan få till lite joggning idag? Hälen är ju som den är så jag får nog försöka få till passet på mjukare underlag. Kanske man kan springa på Wennströmska IP igen.... Är det tomt där så brukar jag kunna springa in där. Men är det folk där så låter jag bli.

Ha en fin dag nu vänner!!

onsdag, oktober 05, 2022

Grattis Bror!

 Stort grattis till Lalle, TB's Brorsa med flera på namnsdagen!

02:53

 Japp, det var då jag vaknade. Kollade på klockan och insåg att jag skulle kunna få sova länge till. I alla fall ett par timmar minst. Ett par timmar senare satt jag och käka frulle utan att ha somnat om. Fiasko!!!

Igår var jag på Friskis och hämtade ut mitt träningskort som jag skaffade där för friskvårdspengen som var kvar i år. Det räckte till ett halvårskort och det passade ju mig rätt bra för då kan man ju springa inne i vinter om det är för halt eller kallt ute. 

När jag ändå var där så körde jag ett pass med Ina. Hon får träna lite men inte för snabba rörelser osv... Men igår körde vi bara överkropp. Så jag spelade bänkpress för första gången på 25 år typ. Körde även andra grejer som jag knappt förstod mig på. Men det var bara att lyssna på PT-Ina så blev det bra.

Btw, nu känner jag hur trött jag börjar bli. Nu skulle det vara skönt att gå och lägga sig och sova en stund. Kanske skulle man gå in och sätta sig i massagestolen som finns här på jobbet. Dessutom står den i ett rum som bara är några meter ifrån mig. Men jag lär ju ändå inte fatta hur man skall göra så jag struntar i det.

Jaja, ha nu en fin mittvecka!!!

tisdag, oktober 04, 2022

Uppdatering...

 Ina har nu varit till sjukgymnasten på ortopeden. Hon kunde, till skillnad från pajasen på akuten, märka att det var ett glapp som inte var där tidigare. Hon skulle ordna med en akuttid till magnetröntgen. Borde få en tid inom 2-3 veckor. Ina har alltid varit nöjd med den här sjukgymnasten. Och i och med att hon varit med under hela resan så vet hon ju oxå hur Inas knä är och har varit. Nu är det bara hoppas att hon snart får en tid så de får veta vad som hänt.

Snabb tid!

 Fru Blogg ringde ortopedens rehab igår för att, som de sa på akuten i lördags, kunna få en tid inom två veckor. Ina har fått tid idag på morgonen. Så snart dags att skjutsa dit henne. Bra att hennes sjukgymnast kunde ta emot så snabbt. 

Igår var Freddie på en ny träning i fridrotten. Eller ny och ny. En ny grupp som heter 'Run All Around'. Det är en löpgrupp som skall köra en gång i veckan i olika omgivningar. Skog, park, stad och bana. Igår var det första passet och det var på Rocklunda. Det är en grupp för 10-14 åringar. Och det var mest barn  som är yngre. Vi får väl se hur det blir framöver. Hon skulle i alla fall prova några fler gånger.

Jag passade på att ta en varv i spåret under tiden. Det blev milspåret i lugnt tempo. Det var jobbigt. Är nog inte helt 100 än men lugn jobb är nog ingen fara. 

Här är passet:


Såg för övrigt att Västerås friidrottsklubb söker en sportchef. Kanske är något för Coachen?

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, oktober 03, 2022

På jobbet igen!

 Japp, idag är jag tillbaka på jobbet. Känns något bättre idag. Dock så är jag trött som vanligt men varför skulle det ändra sig?

Jag är så ledsen dock. Och orolig. I lördags åkte Ina på Catorama. Glad och positiv och fint väder. Jag hemma och krasslig. Efter kulan så fick jag SMS om att det gått lite sämre i kula men att det kändes bra att kasta spjut. Hon trodde på pers. Lite senare ringer hon. "Ni måste komma", "jag har gjort illa knät". Shit vilket ångestpåslag jag fick. Hon har kämpat så hårt med allt för att få börja kasta igen. Och nu har hon börjat smyga igång med kastningen. Inga "våldsamma" ansatser men i alla fall få kasta iväg redskapen. Och så händer det här! Fru Blogg fick åka dit och hämta henne och åka till akuten på vägen hem. Men det var väl som väntat att de inte skulle göra så mycket där. De slet och drog lite i benet och i något läge gjorde det jäkligt ont, "vet inte vad det kan vara....".

Ina går fortfarande till en sjukgymnast hos ortopeden och doktorn tyckte att hon skulle försöka få en tid inom ett par veckor hos henne. Jag är inte så säker på att det är det enklaste.... Nu har hon en tid om 15 dagar så det är ju nästan inom 2 veckor.....

Men jag blir så jäkla ledsen att det ska hända henne detta. Hon brinner ju verkligen för att kasta iväg saker. Och är otroligt träningsvillig och kämpar på mot sina egna pers. Och att kunna göra det och inte jämföra sig med alla andra som tränat på i över två år är otroligt bra! Så jag hoppas verkligen att det inte skall vara något allvarligt med knät...

Jaja, ny vecka nu och bara dra igång verksamheten! Ha en fin måndag!!

fredag, september 30, 2022

Huvudvärk!!

 I natt vaknade jag med huvudvärk. Hur f*n kan huvudvärken dyka upp på natten? Det är ju då den skall försvinna om man haft någon. Men i natt kom den, ungefär den tiden jag varje natt brukar vakna. Mellan klockan 2 och 3. Hade en tanke först att gå upp och ta några tabeletter men orkade inte. Brukar ju sällan hjälpa ändå. Men ju längre natten led ju mer led jag! Och på morgonen vid 5-tiden kändes det som om man hade en betongklump som huvudkudde. Väldigt lite känn i halsen oxå. Men det är väl snarkningar som gör det brukar jag tänka... 

Hur som helst så blir det till att jobba hemifrån idag. Så länge jag orkar jobba. Eller så mycket jag orkar jobba. Är väl bättre att vara hemma ifall det skulle vara någon förkylning eller än värre Corona som är på gång. För just huvudvärken är väl det jag kommer ihåg mest från min tid som coronasjuk. Det var en månad av huvudvärk. Inte alls kul...

Men jag var i alla fall ute och sprang igår eftermiddag. Eller sprang och sprang, jag lufsade en sväng. Jag har problem med vänster häl så jag tänkte att jag kanske skulle ta mig till Rocklunda och jogga. Så jag joggade till Rocklunda och tog där femman och sen joggade jag hem igen. Kan inte säga att jag tyckte det var så mycket skönare att springa i spåret. Upp går det bättre än ner. Och de där jäkla nedförsbackarna i spåret är ju som gjorda för att man måste sätta ner hälen först. För annars ramlar man ju framlänges. 

Jag avslutade i alla fall passet med lite excentriska tåhävningar. Det har ju hjälpt mig förr när jag haft problem. Synd bara att man är så jäkla lat att man inte gör dessa när man är hel oxå. 

De värsta problemen med hälen hade jag efter en bra påsk för ett par år sedan. Då var jag tvungen att vila i 3 veckor från löpningen. Och det var då jag började med den skomodellen jag har nu, Asics Novablast. Den har var kanon! Inte haft nå känningar förrens nu. Jag brukar sätta upp att skorna skall användas ca 90 mil innan jag byter. Och nu har jag sprungit över 90 mil så kanske dags att plocka fram ett par nya....?

Jag brukar köpa skorna på nätet när det är billiga. Så jag har ett par som bara står och väntar på att bli inbytta. Sen får man väl börja leta billiga igen och slå till när det är ett humanare pris. Det har kommit en nya version av de skorna jag har Novablast 3 som sägs ska vara ännu bättre av de som är betalda för att göra recensioner :-)

Anyway, här är gårdagens pass:


Ha nu en riktigt fin helg!!

torsdag, september 29, 2022

Sen idag, inte bra!

 Vaknade i natt igen och hade svårt att somna om. Till slut så somna/vakna jag om vartannat. Sen när det var dags att gå upp så orkade jag helt enkelt inte. Men så är det ibland, bara inse att man inte kan vara först alla dagar.

Blev ingen träning för mig igår. Får se om jag orkar/hinner/har lust idag. Vi får väl se, efter en dag på jobbet så är man ju sliten och trött. Men jag vet ju att det är skönt när man väl har tränat lite. Även om det bara är mysjogg! Att köra intervaller har känts så avlägset igentligen de sista åren. Men en vacker dag osv...

Nähä, dags att bidra lite till firmans resultat! Ha en fin torsdag!!

onsdag, september 28, 2022

Är det för mycket?

 De är mycket nu, ja, jag tycker det!!! Som Sauk sa i sketchen 'Tillfälligt avbrott'. Jag kan bara hålla med för tillfället. Det är jäkligt mycket att göra på jobbet. Olika projekt som alla är priade :-D

Jag kan väl inte göra mer än mitt bästa. Men man vill ju ändå göra mer... på något vis.... vet inte varför? För Aktieägarna?  Men det är väl så man funkar. Ibland önskar man att man var en sån som inte brydde sig det minsta om saker och ting. Bara kom till jobbet, gör sitt jobb, tar lite extra långa fikaraster och lunchar mer än man bör.... Och går omkring och verkar helt opåverkad av allt som händer runt omkring.

Nåväl, efter matlagning igår så ville Freddie ut och springa. Och det kan man ju inte säga nej till. Så vi drog iväg på en femma. Problemet när man springer med Freddie är att hon drar ju iväg direkt i högt tempo. Jag brukar ju mer smyga igång. Och ska det gå fortare något pass så ökar jag eftersom. Men här var det snabbt från början. Eller i alla fall snabbare än hur jag brukar starta ett pass. Men det var bara att hänga med. Mot slutet var det dock jag som höll uppe tempot, gammal är äldst!! :-)

Här är passet:



Nä, fullt schema även idag så det är bäst att kavla upp och dra igång! Ha en fin onsdag nu vänner!

tisdag, september 27, 2022

Mörkt nu!

 Det var riktigt mörkt när jag åkte till jobbet i morse. Men det är väl bara att vänja sig, det lär ju dröja innan det börjar ljusna igen. Först ska det ju bli ännu mörkare....

Igår var det Castorama på Apalby igen. Ina ville vara med igen. Hon persade i kula, slägga och diskus. Så hon var rätt så nöjd med tävlingen. På lördag är det tydligen dags igen för en ny Castorama. Får hoppas på bra väder då igen. Igår var det perfekt för att vara höst.

Med andra ord så hann jag själv inte träna något igår. Och tur är väl kanske det för min häl är inte helt ok. Får försöka jogga lite ikväll men tänker då att det blir i spåret och lite mjukare underlag. Man borde kanske sätta sig på motionscykeln istället men man är ju löpare och inte cyklist....

När jag tänker efter så är det efter att jag börjat köra lite pingis som hälen börjat krångla. Behöver ju inte hänga ihop men man blir ju lite fundersam.....

Vet inte varför men blev jäkligt sugen på att åka till det här stället!! Måste vara pingisbordet där som lockar... :-)



måndag, september 26, 2022

Sista måndagen i September!

 Japp, snart är det oktober och hösten är här på riktigt! Denna helgen gick fort. Hann knappt stämpla ut innan man stod här igen sugen på att jobba!!

Var till mamma i fredags eftermiddag. Passade på att klippa lite grenar och småträd. Fortsatte på lördagen med att mala ner dessa. En stor hög med grenar blev 3 plastbehållare som lätt kunde läggas i komposten för att snart bli jord igen.

På söndagen blev det lite löpning. Det var bara det andra passet förra veckan. Så det var en riktigt dålig löparvecka. Men fick ihop 16 km igår i alla fall. Tanken var att få ett riktigt lågpulspass för att boosta mig med mitokondrier.

Jag vet inte hur bra jag lyckades. Speciellt vid ett tillfälle vet jag att pulsen stack iväg, och det snabbt! Det var när jag passerade en huggorm på cykelbanan vid kraftvärmeverket. Det var ingen höjdare...

Backarna hem från Mälaren via stan upp på Pettersberg var oxå en rejäl pulshöjare. Men snittet blev i alla fall skapligt ok, 133.

Här är passet i alla fall:


Nä, sen till jobbet idag så det är bäst att sätta igång nu. Ska ju dessutom iväg med mamma för lite vaccination runt lunchtid.

Ha en fin måndag!!

fredag, september 23, 2022

Ännu ett pass!!

 Japp, på lurren blev det ännu ett pass med bordtennis. Ca timmen med Foppa. Kul att spela! Får se om/när det blir nästa gång.

Fredag, äntligen!!

 Jag har ännu inte lärt mig anpassa mig efter de nya tiderna när dvärgarna har aktiviteter. Förr var det ju hem, snabb mellis, iväg, träna och så hem och äta i lugn och ro. Nu är det typ hem, laga mat, sen iväg för träning, hem igen och förhoppningsvis lite kvällis. 

Förr behövde man komma hem tidigt för att de skulle hinna till träning. Men nu måste man hem tidigt för att hinna äta innan träning. Och då inte precis innan träning utan gärna ha minst en timme att smälta maten på. Sen är i alla fall jag vrålhungrig igen på kvällen. Jaja, man lär sig väl snart!!

I helgen skall Freddie på scoutläger så hon åker ikväll och kommer hem på söndag. Kul för henne. Ina skall på friidrott imorgon då de skall köra lite tester för att kunna se sen om den hårda träningsperioden de nu skall inleda sen har givit önskad effekt.

Annars så sitter man ju här och funderar på hur många styrelseposter våran AlltiAllo Coachen har tagit på sig i HBTK? Ordförande, vice, kassör och sekreterare räknar vi nästan med. Men blev de några fler? Och hur gick det sen på träningen? Gick rent som vanligt?

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, september 22, 2022

Kallt

 Imorse var det rätt kallt ute. Bara typ 2 grader. Tragiskt att sommaren är över. Eller det har den ju varit ett tag men ändå... det har ju inte varit så här kallt..

Ingen träning igår för mig. Ina var dock i hallen för ett styrkepass. Jag lagade mest mat och körde taxi igår. Hade en jäkla huvudvärk så det var väl det jag orkade med.

Vi får väl se hur det blir idag. Jag känner att jag är jäkligt trött och risken finns ju att det blir en huvudvärk idag oxå. Jaja, det visar sig.

Då undrar ju Ni alla, har han inget roligt att berätta? Nä, det har jag inte idag heller.... Men vem vet, imorgon kanske....

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 21, 2022

Mittvecka!

 Längre tid sovande i natt. Men inte det minsta piggare. Men så kan det vara ibland.

Jag fick till slut till ett litet löppass igår. Sprang till friidrottshallen och kom dit samtidigt som Ina skulle hämtas där. 7 km blev det till slut. Och det är ju något bättre än 0 km.

Här är passet:


Får se hur det blir idag, får se om jag hinner löpa eller om jag får ta det en annan dag. Känner fortfarande av hälen. Det gjorde kanske ändå att jag kunde försöka fokusera mera på tekniken igår. Att inte sätta ner foten framför kroppen med hälen först. Utan istället springa under kroppen och då mer på mitten/framfoten. Ruggigt svårt i utförsbackar. Väldigt mycket lättare utan backar eller lite uppför.

Nåväl, det lär väl knappast vara någon som läst så här långt. För vem f*n vill läsa om en 50+ gubbe som joggar runt på asfalten i Västerås och undrar hur han kan få ett bättre löpsteg....

Ni som läst så här långt, ha en fin onsdag!!!